Ticker

2/recent/ticker-posts

Εφοδιασμός ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!



Ετοιμάστε τρόφιμα. 
1. Τα τρόφιμα που αποθηκεύουμε, φροντίζουμε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και να καλύπτουν (κατά το δυνατόν) τις διατροφικές ανάγκες μας. Τέτοια τρόφιμα είναι : 
Λάδι, Ζάχαρη, Μέλι, Ελιές, Ρύζι, Σιτάρι, Φακές, Φασόλια, Μακαρόνια, Αλεύρι, Αλάτι (χοντρό για πάστωμα κρεάτων-και ψιλό για κάλυψη διατροφικών αναγκών), Γάλα (κυρίως σε σκόνη, αλλά και συμπυκνωμένο), Καφές, Τσάι, Κονσέρβες κρέατος και ψαριών, Σαλάμι αέρος, Τυρί μυζήθρα (κεφάλια), Αποξηραμένα φρούτα αλλά και ξηροί καρποί 

[Οι ποσότητες θα πρέπει να υπολογισθούν αναλόγως με τον αριθμό των μελών της οικογενείας αλλά σε κάθε περίπτωση κανείς να μην υπερβάλλει]


2. Αποθήκευση φαρμακευτικών ειδών πρώτης ανάγκης, προς αποφυγήν διαφόρων μολύνσεων και λοιμώξεων. Τέτοια ειναι τα παρακάτω: 
Πολυβιταμίνες σε μορφή κάψουλας 
Παυσίπονα-αναλγητικά 
Αντιβιώσεις 
Είδη πρώτων βοηθειών (γάζες, ιώδια, επίδεσμοι, σουλφαμιδόσκονη, οινόπνευμα κ.λ.π.) 

3. Η δημιουργία σπορείου καθώς και η αποθήκευση τους κρίνεται απαραίτητη κυρίως με τη χρήση "εύκολων" σπόρων, όπως είναι: τομάτα, πιπεριά, αγγούρι, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, πατάτα κ.λ.π ...;
Ερωτήσεις-Απαντήσεις


1. Για πόσο διάστημα θα πρέπει να αρκούν τα τρόφιμα?
Στο βασικό αυτό ερώτημα η απάντηση βάση αυτών που γνωρίζουμε είναι 6 έως 9 μήνες. Η βασική πηγή για το χρονικό διάστημα είναι η προφητεία του Ιωσήφ Βατοπεδινού και συγκεκριμένα τα δύο πιο κάτω εδάφια:

α. Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου;
β. Την Τρίτη ημέρα ακριβώς όσοι εξαντλημένοι από την μάχη θ’ αποζούν…

Μεταξύ α. και β. ενώ αναφέρεται ότι θα υπάρξουν εχθροπραξίες (μάλιστα τότε θα προκύψει και το θέμα της Κρήτης) δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει. Η άποψή μας είναι ότι αυτό το διάστημα δεν θα είναι πάνω από 2-3 μήνες (ίσως και λιγότερο).
Άρα συνοπτικά έχουμε: 3 ημέρες η αρχή με την Τουρκία, 5 μήνες Ρωσία, Τουρκία και άλλοι, και τέλος αδιευκρίνιστο διάστημα έως τον τελικό τριήμερο πόλεμο. Όταν με την βοήθεια του Θεού μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα των χρονικών ορίων θα επανέλθουμε.

2. Ποια είναι η σωστή ποσότητα?
Αρχίζοντας να αποθηκεύετε τρόφιμα, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μερικά πράγματα, σχετικά με την ποσότητα αυτών.


α. Με μέτρο. Πολλές φορές μεγαλοποιούμε τα πράγματα και αποθηκεύουμε υπέρμετρα. Ένα σακούλι αλεύρι, είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. ‘Δος ημίν σήμερον’ προσευχόμαστε κάθε ημέρα. Μην το παρακάνετε διότι είναι καλύτερα να ζητάτε την ελεημοσύνη του Θεού, παρά να ζείτε την οργή του.
β. Σκεφτείτε τους αδελφούς σας. Αν μπείτε στον κόπο και δημιουργήσετε μια αποθήκη τροφίμων να έχετε πάντα κατά νου ότι θα χρειαστεί και θα πρέπει να δώσετε και στους ανθρώπους που θα είναι μαζί σας. Αυτοί δεν θα είναι μόνο η οικογένειά σας. Μπορεί να είναι συγγενείς που θα μείνουν μαζί σας, μπορεί να είναι φίλοι που θα σας ζητήσουν βοήθεια, μπορεί να είναι περαστικοί που θα τους βλέπετε να λιμοκτονούν. Να έχετε για να δώσετε σε όλους. Ακόμα και όταν δείτε ότι η ‘αποθήκη’ σας μειώνεται, εσείς να δίνετε. Ακόμα και αν είμαστε στη μέση του κακού και έχετε μόνο ένα σακί φασόλια, να το μοιραστείτε και αυτό. Αν παρακαλάτε τον Θεό να σας στέλνει κατά την κρίση Του όποιον νομίζει αυτός, τότε τίποτα δεν θα σας λείψει. Φροντίζει ο Θεός… Μην ξεχνάτε ότι τότε θα ισχύει ο Πνευματικός Νόμος. Ο Πνευματικός Νόμος δεν θα φροντίσει μόνο να καταστρέψει τους ‘υλιστές’ όπως ονοματίζει ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, αλλά θα λειτουργήσει και υπέρ της προστασίας των ανθρώπων του Θεού.

3. Ποια είναι η σωστή μορφή των τροφίμων που πρέπει να αποθηκεύσουμε?
Όλα τα είδη τροφίμων, μπορεί να είναι ανεπεξέργαστα (π.χ. σιτάρι), ήμι-επεξεργασμένα (π.χ. αλεύρι, φασόλια), επεξεργασμένα (π.χ. φαγητό σε κονσέρβες)

Είναι καλό να φροντίσετε να έχετε από όλα με ποσοστό 20% ανεπεξέργαστα, 50% ήμι-επεξεργασμένα και 30% επεξεργασμένα. Όσον αφορά την συντήρησή τους (φυσική ή κατάψυξη), μπορείτε να επιλέξετε και τις δύο λύσεις, αλλά μην βασιστείτε στην κατάψυξη εκτός αν θα έχετε κάποιο ανεξάρτητο σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκτός των ανωτέρω, και μια που μιλάμε για ‘μορφές’ τροφίμων, θα θέλαμε να σημειώσουμε μια παρατήρηση όσον αφορά τις βιταμίνες. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές βιταμίνες ως συμπληρώματα διατροφής και οι περισσότερες μπορεί πράγματι να είναι και αποτελεσματικές. Κατά την γνώμη μας η μόνη βιταμίνη που θα χρειαστείτε, είναι η C. Η βιταμίνη C, εκτός από γενική ασπίδα προστασίας, είναι απαραίτητη και για την προφύλαξή μας από το σκορβούτο που προκαλείται από την κατανάλωση των κονσερβων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια