Ticker

2/recent/ticker-posts

Αποτρίχωση: Ξυραφάκι, μηχανή, κερί, ριζική αποτρίχωση ή laser;

Η αυξημένη - ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, είναι ένα πρόβλημα που αφορά κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό, ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι αποτρίχωσης και ανάλογα με τις απαιτήσεις μας επιλέγουμε τον τρόπο που επιθυμούμε. Ας δούμε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά ορισμένων μεθόδων αποτρίχωσης.
  • Ξυραφάκι 
 Ιδανικό: Για τις γάμπες, και για τις μασχάλες
Tι κάνει: Κόβει την τρίχα στη βάση της επιδερμίδας γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά, λύνει άμεσα το πρόβλημα σε περιπτώσεις ανάγκης.
Μειονεκτήματα: Πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε 2 με 3 ημέρες. Με την πάροδο του χρόνου η τριχοφυΐα πιθανόν να αυξηθεί. Το συχνό ξύρισμα με το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ψευδοθυλακίτιδα, μια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος, που προκύπτει με το γύρισμα της τρίχας προς τα μέσα μετά το ξύρισμα ή από την εισχώρηση στο θύλακα τριχών που έχουν κοπεί κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας.
Συμβουλή: Ξεκίνησε απολυμαίνοντας την περιοχή με οινόπνευμα. Άπλωσε αφρό ξυρίσματος που ξηραίνει την επιδερμίδα λιγότερο από το σαπούνι και δίνει όγκο στην τρίχα, με αποτέλεσμα να αφαιρείται εύκολα. Τέλος, βάλε ενυδατικό γαλάκτωμα που καταπραΰνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Καλό είναι να αλλάζεις συχνά την κεφαλή ή να χρησιμοποιείς ξυραφάκια μιας χρήσης.
  • Ηλεκτρική μηχανή 
 Ιδανική: Για τις γάμπες, τις μασχάλες και το μπικίνι.
Τι κάνει: Αφαιρούν εύκολα και γρήγορα τις τρίχες από τη ρίζα, αποδυναμώνοντάς τες σταδιακά.
Μειονεκτήματα: Μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια ή να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα. Επιπλέον υπάρχει πιθανότητα καποιες τρίχες να μην βγουν από τη ρίζα, με αποτέλεσμα μέσα σε 2-3 μέρες να ξανα εμφανιστούν.
Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε τη μηχανή μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι θα είναι ανοιχτοί και επομένως ο πόνος θα μειωθεί αισθητά. Στο τέλος απλώστε μια ενυδατική κρέμα που θα αφήσει την επιδερμίδα φρέσκια και απαλή.
  •  Κερί
Ιδανικό: Για τις μασχάλες, τους μηρούς, τις γάμπες και την περιοχή του μπικίνι.
Τι κάνει: Φυλακίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Η επιδερμίδα παραμένει καθαρή και απαλή για πολλές ημέρες. Το δέρμα δεν ερεθίζεται και οι τρίχες σιγά σιγά αραιώνουν. 
Μειονεκτήματα: Ο έντονος στιγμιαίος πόνος. Αυτού του είδους η αποτρίχωση γίνεται συνήθως στο ινστιτούτο αλλά σε περίπτωση που την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το κερί ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα.
Προσοχή: Το ζεστό κερί δεν συνιστάται όταν υπάρχουν προβλήματα κακής κυκλοφορίας στα πόδια (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβίτιδα).
Συμβουλή: Για μια ιδανική αποτρίχωση οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 5 χιλιοστά στα πόδια και 6 χιλιοστά στην περιοχή του μπικίνι.
  •  Ριζική αποτρίχωση 
Ιδανικό:  Για μικρές περιοχές κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα.
Τι κάνει: Είναι μέθοδος λίγο επώδυνη, διότι χρησιμοποιείται βελόνα, η οποία εισχωρεί στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας με την βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι ιδανική για μαύρες αλλά και για λευκές και ξανθές τρίχες, τις οποίες αδυνατούν να καταστρέψουν τα υπόλοιπα συστήματα αποτρίχωσης.
Μειονεκτήματα: Είναι μια χρονοβόρος μέθοδος, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συνήθως για αποτρίχωση της τριχοφυΐας του προσώπου. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι η δημιουργία εγκαύματος που μπορεί να συμβεί από λανθασμένους χειρισμούς του ατόμου που χειρίζεται το μηχάνημα της ριζικής αποτρίχωσης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το να είναι έμπειρη και ικανή η αισθητικός που εφαρμόζει την αποτρίχωση με βελόνα.
  • Laser
Ιδανικό: Για όλο το σώμα και κυρίως για την επιδερμίδα πάνω στα χείλη και το μπικίνι.
Τι κάνει: Καθώς η τρίχα απορροφά το φως του laser η έντονη θερμότητα καταστρέφει τη ρίζα της και μειώνει τη τριχοφυία κατά 20-25% σε κάθε συνεδρία.
Μειονεκτήματα: Το υψηλό σχετικά κόστος που για κάποιες γυναίκες είναι απαγορευτικό. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το λέιζερ απορροφά περισσότερο τις σκουρόχρωμες τρίχες και όχι τις ανοιχτόχρωμες, στις οποίες είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Τέλος, από κακή χρήση μπορεί να εμφανιστούν δυσχρωμίες και κηλίδες.
Προσοχή: Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος, αφήνει όμως έναν ελαφρύ ερεθισμό για λίγες ώρες, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συμβουλή: Αν επιλέξετε το λέιζερ για να απαλλαγείτε από την τριχοφυία πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.
 Εξίσου σημαντικό είναι πριν και μετά την αποτρίχωση να καθαρίζετε την περιοχή με βαμβάκι και αντισηπτικό. Φροντίστε να είναι καθαρά τα νύχια και τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, ώστε να μην αποτελούν εστίες μικροβίων.
Πηγή (Αποτρίχωση: Κερί, μηχανή ή λέιζερ;): www.omorfamystika.gr
Πηγή (Ψάχνεις μέθοδο αποτρίχωσης; Μάθε τα υπέρ & τα κάτα):  www.shape.gr
Πηγή (Ριζική αποτρίχωση): www.πλαστικοσχειρουργοσ.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια