Ticker

2/recent/ticker-posts

Χαλαρωτικό Μασάζ

Η φροντίδα του σώματος διέφερε ανέκαθεν ανάλογα με την εποχή και την κουλτούρα ως προς τα μέσα και τις τεχνικές. Αυτό που γίνεται σαφές  μελετώντας τα στοιχεία είναι ότι μεγάλο ρόλο στις φροντίδες του σώματος έχει το άγγιγμα - η αφή. Ως εκ τούτου κορυφαία διαχρονική περιποίηση του ανθρώπινου σώματος είναι η μάλαξη. Η λέξη μάλαξη προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό "μάσσειν", που σημαίνει "μαλάσσω". Η μέθοδος αυτή θεραπείας είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Στην Ινδία και την Κίνα εφαρμοζόταν ήδη εδώ και 4000 χρόνια.
Η χαλαρωτική μάλαξη με ήπιους χειρισμούς, προσφέρει απόλυτη χαλάρωση των κουρασμένων μυών και επαναφέρει την ελαστικότητά τους.
Επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει ένα μεγάλο ποσό έντασης, ηρεμεί,αναζωογονεί, ξεκουράζει και ανανεώνει την ενέργεια άμεσα και  αποτελεσματικά.
Τονώνει το δέρμα και τους μύες του ασθενή (με τη μείωση τάσης), επαναφέρει το φυσιολογικό καρδιακό παλμό, καθώς βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
Σε αυτή η μορφή μασάζ μπορούμε να χρησιμοποιούμε αρώματα και χαλαρωτική μουσική. Το χαλαρωτικό μασάζ μειώνει το στρες και τις παθήσεις οι οποίες έχουν αιτία στο άγχος όπως τα διάφορα είδη των πονοκεφάλων, πόνους στη πλάτη, δυσκολία στη συγκέντρωση, κατάθλιψη ή γενική εξασθένηση του οργανισμού.  

Πιο αναλυτικά τα οφέλη της χαλαρωτικής μάλαξης (μασάζ) είναι:
1. Κυκλοφορικό σύστημα: αυξάνει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της θερμοκρασίας και έχει ως αποτέλεσμα την ποιοτικότερη λειτουργία του οργανισμού και την αποσυμφόρησή του. [Αν το αίμα και η λέμφος ρέουν στο σώμα μας ελεύθερα και ομαλά, αποτρέπεται η δημιουργία οιδήματος (πρήξιμο) και το σύνολο του οργανισμού λειτουργεί καλύτερα καθώς τα όργανα αιματώνονται σωστά και αποβάλλονται με σωστό τρόπο οι τοξίνες]
2. Αναπνευστικό σύστημα και αδένες: δεν μπορούμε να κάνουμε μασάζ στους πνεύμονες και τους αδένες μας για να ηρεμίσουν και να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους. Ωστόσο, η μάλαξη που κάνουμε στο σώμα μας δρα αντανακλαστικά και έτσι επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα που θέλουμε.
3. Μυικό σύστημα: Ενεργοποιεί τους μύες και μαλακώνει τον μυικό πόνο. Γι’ αυτό όταν είμαστε “πιασμένοι” θέλουμε ένα χαλαρωτικό μασαζάκι για να νιώσουμε καλύτερα.
4. Δέρμα: Βοηθά στη θρέψη του δέρματος (ιδίως με τη χρήση κατάλληλων λαδιών και αιθέριων ελαίων) και κάνει απολέπιση(βέβαια, όχι στον βαθμό που το επιτυγχάνει αυτό ένα ειδικό προϊόν π.χ. κάποιο scrub). Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε λεία κι απαλή επιδερμίδα!
5. Νευρικό σύστημα: Χαλαρώνει και τονώνει τον οργανισμό –ανάλογα με τις ανάγκες μας.
6. Πεπτικό σύστημα: Οι κινήσεις στην κοιλιά διεγείρουν τη λειτουργία του εντέρου. Με αυτόν τον τρόπο ελαττώνεται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας καθώς επίσης και οι μυικοί πόνοι στην περιοχή των εντέρων (κράμπες κλπ).
7. Ψυχολογία: Η ανθρώπινη επαφή ηρεμεί και χαλαρώνει, βοηθά στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και του αισθήματος της αποδοχής στο κοινωνικό σύνολο. Ακόμα κι αν αυτή η επαφή γίνεται μεταξύ ημών και της αισθητικού (ή του θεραπευτή). Κοιμόμαστε καλύτερα (ποιοτικότερα) και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.
Τέλος, μην ξεχνάτε:
Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδι
Για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να δώσουμε ένα ειλικρινές και πλήρες ιστορικό στο άτομο που θα μας κάνει τη μάλαξη.
Αν πονάμε στη διάρκεια της μάλαξης υπερβολικά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να το αναφέρουμε, ίσως αποτελεί ένδειξη λάθους χειρισμού από τον θεραπευτή ή την αισθητικό μας. Το να πονάμε μετά το μασάζ δεν είναι κακό, αντιθέτως, δείχνει ότι η μάλαξη έχει αποτέλεσμα (όπως ένα αγύμναστο άτομο μετά από ασκήσεις).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το να βρούμε το σωστό άτομο για να μας κάνει μασάζ, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Ένα άτομο που δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο σώμα μας!


Πηγή: http://www.kentropodiou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια