Ο ελληνοαμερικανός που θέλει να φέρει την κάνναβη στην Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

Ο ελληνοαμερικανός που θέλει να φέρει την κάνναβη στην Ελλάδα




Ανθρωπος της επικοινωνίας, με συνεργασίες από Λάνθιμο μέχρι Πιτ, δημιούργησε εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στη Νέα Υόρκη και θέλει να την φέρει και στην Ελλάδα.της Ελίνας Μαμμή Ο Τόμα Κίκης δεν είναι γιατρός, ούτε φαρμακοποιός. Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα με καριέρα στην Επικοινωνία και τον Κινηματογράφο που με αφορμή ένα θλιβερό οικογενειακό περιστατικό, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης.


Μετά από συνεργασίες στο επίπεδο της κινηματογραφικής παραγωγής, με ονόματα όπως ο Μπραντ Πιτ, το MTV αλλά και τοΓιώργο Λάνθιμο ο οποίος είναι φίλος του, πριν από 4 χρόνια δημιούργησε στη Νέα Υόρκη την kannalife και επόμενος στόχος του είναι να την επεκτείνει και στην Ελλάδα.
Το θλιβερό περιστατικό που αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία της kannalife

Μιλώντας στο newgreektv.com είπε ότι η ασχολήθηκε με τιςφαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης όταν ο πρώτος του ξάδερφος, Δρ. Στήβεν Καζιάνης, ο οποίος δραστηριοποιείτο στηνέρευνα κατά του καρκίνου, του διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Τότε, ο Τόμα του σύστησε να δοκιμάσει την κάνναβη, την οποία είχα διερευνήσει ως πιθανή εναλλακτική θεραπεία. Ωστόσο, εκείνος δίστασε να κάνει χρήση μιας θεραπείας για την οποία δεν υπήρχε η ιατρική γνωμοδότηση. Δυστυχώς, ο Στήβεν πέθανε το 2008, σε ηλικία 41 ετών αλλά του έδωσε το κίνητρο να συνεχίσει την έρευνα.
Η ίδρυση της KannaLife

«Το 2009, επισκέφθηκα ένα ιατρείο στο Λος Άντζελες και εκείσυνειδητοποίησα τις δυνατότητες αυτής της βιομηχανίας, η οποία, εκείνη την περίοδο, ήταν ακόμη στα σπάργανα.

Έτσι, ξεκίνησα το σχέδιο με τον συνέταιρό μου, Ντιν Πετκανά, ο οποίος γνώριζε τον φαρμακευτικό τομέα. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία με αντικείμενο την έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων που προέρχονται αποκλειστικά από τα φυτά και συγκεκριμένα, από την κάνναβη»

Η διαδικασία αδειοδότησης ήταν επίπονη και χρονοβόρα. Ο Τόμας Κίκη και ο Ντιν Πετκανά, ίδρυσαν την KannaLife στη Νέα Υόρκη το 2010. Τέσσερα χρόνια αργότερα δικαιώνονται για την επιχειρηματική τους κίνηση αφού οι ΗΠΑ ανοίγουν σταδιακά την πόρτα τους στη χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους.

Επόμενος στόχος... η Ελλάδα.
«Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα»

Ο Τόμα Κίκης τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο μυαλό του και πως, την κατάλληλη χρονική στιγμή, θα επιδιώξει επαφή με ανώτερα πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο να ανοίξει η πόρτα της Ελλάδας για τα φαρμακευτικά σκευάσματα της κάνναβης.

«Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, για να τους εξηγήσω τις δυνατότητες ενός τέτοιουφαρμάκου, τις θετικές επιπτώσεις στους ασθενείς αλλά και ταοικονομικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα.
Συνεντεύξεις σε Bloomberg, Associated Press και άλλα ΜΜΕ

Τον Τόμα Κίκη είχε φιλοξενήσει πρόσφατα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Bloomberg" σε τηλεοπτική συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάγκη δοκιμής των φαρμακευτικών σκευασμάτων, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη δοσολογία για τον κάθε ασθενή. Παράλληλα, δηλώσεις του έχουν φιλοξενηθεί και σε άλλα μεγάλα ΜΜΕ, όπως το Associated Press.
Η συνεργασία με τον Μπραντ Πιτ και τον Λάνθιμο

Ως άνθρωπος της επικοινωνίας, έχει συνεργαστεί με κολοσσούς όπως το MTV - συμμετέχοντας στην επανασχεδίαση της ιστοσελίδας του - ενώ είχε αναλάβει την παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών, με ορισμένες εξ αυτών να συγκεντρώνουν τα βλέμματα μεγάλων εταιρειών του Αμερικανικού κινηματογράφου.

Όπως η ταινία Darkon, τα δικαιώματα της οποίας εξαγόρασε η εταιρεία του Μπραντ Πιτ, "Plan B Entertainment", για να δημιουργήσει το χολιγουντιανό ριμέικ.

Παράλληλα, είναι φίλος του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, και ήταν συμπαραγωγός της βραβευμένης του ταινία «Αλπεις». Μιλώντας για εκείνος λέει ότι «είναι από τα πιο δημιουργικά μυαλά στον κινηματογράφο και έχω πάρει πολλά πράγματα από αυτόν».

* Περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες για την kannalife μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα kannalife.com.



Πηγή: newgreektv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add