Είναι ένας “νέος” τύπος σύννεφου που πρωτο-φωτογραφήθηκε στην Αϊόβα. Το ονόμασαν asperatus undulatus και είναι το πρώτο “νέο είδος νεφών” από το 1951, αλλά… δεν ξέρουν που να το ταξινομήσουν!
Η… μεγάλη απόφαση θα ληφθεί για την ταξινόμηση του το Νοέμβριο του 2015 !
Από το 1951 τα σύννεφα έχουν παραμείνει αρκετά εύκολο να ταξινομηθούν, με περίπου 80 ξεχωριστές κατατάξεις που έχουν αναγνωρισθεί επίσημα. Αλλά τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε ένα νέο είδος που από το 2009 και μετά ονομάστηκε «Undulatus asperatus» και οι ειδικοί του Cloud Appreciation Society (CAS) δεν ξέρουν που στο διάολο να το ταξινομήσουν. Δυσκολεύονται!
Οι πρώτες εικόνες από το σχηματισμό αυτών των νεφών ελήφθησαν στην Αϊόβα το 2005, πριν τα μέλη του CAS αρχίσουν να βρίσκουν παρόμοια σε όλο τον κόσμο.
Ο Graham Anderson, επιστήμονας παρατηρητής στο Ηνωμένο Βασίλειο Met Office οποίος έκανε επίσης το μεταπτυχιακό του στα σύννεφα Asparatus σύννεφα, είπε στην MailOnline ότι αυτός ο τύπος σύννεφου είναι πολύ, πολύ σπάνιος. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει ακόμα ταξινομηθεί.
«Σχηματίζονται κοντά σε καταιγίδες, και πιο συχνά παρατηρούνται κοντά σε μια μάζα των καταιγίδων στις ΗΠΑ, συχνά σε συνδυασμό με πολύ μεγάλους κεραυνούς.»
Αλλά πέρα από αυτό, λέει ο σχηματισμός του «δεν είναι πραγματικά γνωστός.» (Είναι… είναι… αλλά ποιος θα το πει;)
Για να το ταξινομήσει, η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις για την ύπαρξη του τύπου νέφους, το οποίο έχει εμφανιστεί…
κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών…
Περιέργως, αυτό το “νέο” σύννεφο τα τελευταία χρόνια έχει εντοπιστεί σε πολλές μεριές του πλανήτη, στη Γαλλία, στη Νορβηγία, στο Σάλκομ, στο Ντέβον, Μίντλεσμπρο,, Περτσάιρ, στη Σκωτία και αλλού (στην Ελλάδα όχι ακόμα αλλά κάντε υπομονή, όλα τώρα τα παράξενα μας έρχονται, τι στο καλό δεν θα έρθει κι αυτό;)
Βέβαια, ούτε οι επιστήμονες, ούτε η εφημερίδα θα μπορούσε ποτέ να φτάσουν στην ακραία ερώτηση του γιατί; Γιατί μέχρι τώρα και μετά από τόσων χρόνων παρατήρησης δεν έτυχε να σκοντάψουν πάνω σε αυτά τα σύννεφα που αρχίζουν να εμφανίζονται παντού; Ή μάλλον… εκεί που έχει δυνατά χααρπ; Στις ΗΠΑ, στη Νορβηγία, στην Αγγλία και πλάι είναι η Σκωτία; Και γιατί -εκτός από μας τους “συνωμοσιολόγους”- δεν συσχετίζουν την ύπαρξη τους με την “γέννηση” του χααρπ, το 1992; Στο κάτω κάτω, πλάσμα είναι τα σύννεφα και με αυτό παίζει η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, είτε είναι φυσική είτε αφύσικη.
Το διαβάσαμε από το:hesecretrealtruth.blogspot.com
0 Σχόλια