8 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα χαρισματικότητα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015

8 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα χαρισματικότητα


Υπάρχει ένα απλό γεγονός της ανθρώπινης φύσης που αναφέρει ότι όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Δεν θέλουμε; Μην φοβάσαι να το παραδεχθείς. Αν το σκεφτούμε, πίσω από όλες τις δράσεις μας, επιδιώκουμε πραγματικά τρόπους να επικυρώσουμε και να εκπληρώσουμε την επιθυμία μας να αρέσουμε.

Έχεις γνωρίσει κάποιον και αμέσως έδειξες μια συμπάθια προς το μέρος του; Δεν μπορείς να εξηγήσεις το γιατί, αλλά αισθάνεσαι συμπάθια και θέλεις να κάνεις πράγματα για να τους βοηθήσεις. Δεν μιλάω για σεξουαλική έλξη, αλλά ένα αληθινό αίσθημα αγάπης προς ένα άλλο πρόσωπο.

Σε μια συνέντευξη εργασίας, το πιθανότερο είναι να προσληφθείς, εάν ο υπεύθυνος σε συμπαθήσει σαν άτομο. Σε μια επαγγελματική κατάσταση, είναι πιθανότερο να βρεις ευκαιρίες και να αποκτήσεις χάρες. Σε μια προσωπική κατάσταση, είναι πιθανότερο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου και να αποκτήσειςπιστούς φίλους.

Όταν αποφασίσουμε ότι συμπαθούμε κάποιον, είναι μια ψυχολογική διαδικασία που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως. Δεν είναι μυστικό ότι παίρνουμε αποφάσεις με βάση το συναίσθημα και τις αιτιολογούμε με την λογική. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επηρεάσουμε μια συναισθηματική απόφαση που συμβαίνει στο υποσυνείδητο;

Πιστεύω ότι οι αποφάσεις μπορούν να επηρεαστούν. Ξέρω ότι τα χαρακτηριστικά ενός συμπαθούς ατόμου μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν δυναμικά. Θέλεις να μάθεις πώς να αναπτύξεις τις ικανότητες που χρειάζονται για να είσαι αγαπητός;

Η έμπνευση μου

Βοηθούσα έναν συνεργάτη μου να προετοιμαστεί για μια συνέντευξη χθες το βράδυ. Σε ένα σημείο, του εξήγησα την δύναμη του “καθρεφτίσματος” και ότι μπορεί να κάνει τους άλλους να νιώθουν πιο άνετα.

Όταν άκουσα πρώτη φορά για το “καθρέφτισμα”, μου είχαν πει ότι, αν φοβάσαι ότι ένα άτομο θα υποπτευθεί ότι τον μιμείσαι, τότε πρέπει να γίνεις ο τύπος ανθρώπου που νομίζει ότι οι άνθρωποι πραγματικά ακούνε όταν τους μιλάς. Όταν το ανέφερα γέλασε. Του πρότεινα να το δοκιμάσει, πραγματικά δουλεύει.

Προχωρήσαμε παρακάτω σε ένα άλλο θέμα και μου έκανε μια ερώτηση σχετικά με τις δοκιμές ευχρηστίας στο λογισμικό. Ξεκίνησα να του απαντάω. Πέρασαν 10 λεπτά και ακόμη μίλαγα. Ένιωθα λες και δεν μπορούσα να σταματήσω να μιλάω.

Όταν επιτέλους τελείωσα, καλύπτοντας όλους τους τομείς των δοκιμών ευχρηστίας λογισμικού (συμπεριλαμβανομένων και λεπτομερειών που δεν τον ενδιέφεραν σχεδόν καθόλου), ξέσπασε σε γέλια.

Προφανώς, είχε χρησιμοποιήσει το “καθρέφτισμα” σε εμένα. Και δούλεψε. Και το καταπληκτικό, είναι ότι έπιασε αμέσως μετά αφού είχα μιλήσει για αυτό. Δεν κατάλαβα καν ότι το έκανε.

Έτσι, κατάλαβα ότι η ικανότητα του να γίνεσαι αρεστός, μπορεί να καλλιεργηθεί όπως πολλές άλλες δεξιότητες.

Ποιες είναι αυτές οι δεξιότητες;

Εκτός από το να είσαι ευγενικός και να φέρεσαι με σεβασμό, υπάρχουν πολλά συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν λέω να προσποιείσαι, αλλά να γνωρίζεις για αυτά τα πράγματα όταν βρίσκεσαι σε μια συζήτηση. Τα μικρά πράγματα, κάνουν μεγάλη διαφορά στο πως οι άλλοι μας βλέπουν.

1. «Καθρέφτισμα»
2. Θυμήσου τα ονόματα.
3. Δείξε ενδιαφέρον.
4. Επέτρεψε στους άλλους να μιλήσουν.
5. Πρόθεση.
6. Πρόσφερε βοήθεια.
7. Χαμογέλα.
8. Αυθεντικότητα

  
συνέχεια :εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add