Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015

Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας


Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμβολο ανεξαρτησίας και εθνικής υπερηφάνειας που κυματίζει πάνω στο Προεδρικό Μέγαρο. Ένα σύμβολο που θυμίζει τους αγώνες για τον τόπο και το αίμα που χύθηκε για να προασπιστούμε κάθε σπιθαμή γης. Ένα σύμβολο που οι εχθροί βάλθηκαν να καταργήσουν και οι εντός των τειχών συνένοχοι τους, εντός ή εκτός εισαγωγικών κλείνουν τα μάτια με απάθεια. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι η συνεργασία με την Τουρκία είναι η μοναδική οδός για εξεύρεση βιώσιμης λύσης και σύντομη έξοδο από την οικονομική ύφεση που ταλανίζει τον τόπο.

Οι προκλήσεις πολλές και οι αντιδράσεις ανύπαρκτες. Η Τουρκία μέσα σε λίγους μόνο μήνες αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα για δεύτερη φορά σε επιστολή που στέλνει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους (1η φορά από τον κ. Νταβούτογλου προς τον - Έλληνα ΥΠΕΞ - κ. Βενιζέλο και 2η φορά από τον κ. Μποζκίρ προς την Ολλανδή Ευρωβουλευτή κα. Κάτι Πίρι. Η ΕΕ δεν κάνει την παραμικρή σύσταση προς αποκατάσταση της τάξης προς την υποψήφια για ένταξη Τουρκία και η μικρή Κύπρος το αποδέχεται μοιρολατρικά. Χωρίς αντιδράσεις, χωρίς διαμαρτυρία.

Η ΕΕ της οποίας είμαστε ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος, κόπτεται για το Ουκρανικό και επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία. Την ίδια ώρα παραβλέπει το Κυπριακό και καλεί την Τουρκία σε αυτοσυγκράτηση στα θέματα της Κυπριακής ΑΟΖ, σαν να η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει έρευνες στην Τουρκική ΑΟΖ και όχι το αντίθετο. Και πάλι η χώρα μας μένει απαθής στις εξελίξεις και τις άνισες τοποθετήσεις από την ΕΕ. Και οι έρευνες των Τούρκων με 2η Navtex συνεχίζονται, και μάλιστα με απειλές για εγκατάσταση και πλατφόρμας αυτή τη φορά. Και αντί αντίδρασης ο Κύπριος ΥΠΕΞ αξιολογεί την συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του ως πιο σημαντική από το να παραβρεθεί στις Βρυξέλλες και να επιχειρηματολογήσει για το θέμα. Να μιλήσει και να εξηγήσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι, είναι το λιγότερο αδιανόητο, η ΕΕ να ζητά και να επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, και ταυτόχρονα να δίνει “πιστοποιητικό καλής διαγωγής” στην Τουρκία, κλείνοντας τα μάτια στις προκλήσεις έναντι στην Κύπρο, χώρα Κράτος – Μέλος της Ένωσης.

Η στάση του ΥΠΕΞ δεν θα πρέπει να μας ξενίζει εφόσον το ίδιο έκανε και ο ΠτΔ πριν λίγους μήνες, όταν αντί να κλείσει την συνάντηση στην Μόσχα που του ζήτησε ο Ρώσσος Πρόεδρος, προτίμησε να παρακολουθήσει αγώνες Formula1 στο Abu Dhabi. Προτεραιότητες βλέπεται...

Οι αγαπητοί μας Αμερικανοί, στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για λύση, παρόλο που ο ένας (κ. Μπαίντεν) μας λέει ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα δικαιώματα μας, την ίδια ώρα μας στέλνουν αξιωματούχους τους (κα. Αμάντα Σλόουτ, Αναπληρωτής υφυπουργός εξωτερικών ΗΠΑ) για να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στις συνομιλίες, εφόσον το Barbaros παραμένει δεμένο στο (κατεχόμενο) λιμάνι της Αμμοχώστου. Και εμείς πανηγυρίζουμε προβάλλοντας μόνο για το πρώτο κομμάτι του παζλ, αγνοώντας το απαράδεκτο δεύτερο.

Ο κ. Άιντα, σαν δεύτερος Ντάουνερ ή Ντε Σότο, μας καρφώνει μπροστά στα μάτια μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και τρέχουμε να βρούμε το λάθος αντί να του τρίξουμε τα δόντια από την αρχή. Ακούμε και εφαρμόζουμε τις παροτρύνσεις του για συμπερίληψη των υδρογονανθράκων στις συνομιλίες, προς τέρψη των Τουρκικών απαιτήσεων, που ως συνήθως θα πάρουν αυτό ως δεδομένο και συμφωνημένο, μέχρι να ζητήσουν κάτι νέο. Όπως πάντα δηλαδή…

Ο ΠτΔ όταν φτάνει κάθε πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και βλέπει την σημαία του ΚΡΑΤΟΥΣ που προεδρεύει δεν νιώθει ενοχές; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή είναι μόνο μπροστά γιατί με τα πισωγυρίσματα μόνο χαμένοι βγαίνουμε; Η Τουρκία δεν έκανε ποτέ ούτε και μία υποχώρηση αλλά εκμεταλλεύεται τις δικές μας κινήσεις τακτικής δίνοντας της δώρα. Ας δώσουμε τον ελάχιστο σεβασμό στην σημαία της ΚΔ, σεβασμό που της αξίζει και τον δικαιούται.... Στην μνήμη όλων αυτών που έδωσαν την ζωή τους για τον τόπο.

Γιώργος Θεμιστοκλέους

Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού “Συμμαχίας Πολιτών”

- See more at: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add