Πώς θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2015

Πώς θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας;

Αυτό το ερώτημα που σχεδόν από τα χείλη όλων των ανθρώπων έχει ειπωθεί αποτελεί το βασικό ερώτημα της ύπαρξης του ανθρώπου. Αυτό που πιστεύουμε στο Life Self Coaching Institute είναι ότι, το να γνωρίζεις κάτι αλλά να μην δρας προς την κατεύθυνση της απόκτησής του είναι στην πραγματικότητα σαν να μην γνωρίζεις τίποτα.
Ο βασικός σκοπός του Life Self Coaching είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να ακολουθήσει τα όνειρά τους βάσει των δυνατοτήτων και των επιθυμιών που έχει. Η «συνταγή της επιτυχίας» στηρίζεται στη λέξη κλειδί «πλάνο».


Τα πλάνα είναι σαν τους χάρτες. Εάν δεν έχουμε κάποιον, χάνουμε το σωστό δρόμο προς τον προορισμό μας.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος να συσκεφτούμε με τον εαυτό μας είναι να αναρωτηθούμε τα εξής:
- Τι συμβαίνει/ισχύει αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, το οποίο με προβληματίζει/στεναχωρεί ή δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό;
Η ουσία της ερώτησης δεν είναι να νιώσουμε άσχημα, αλλά να ανακαλύψω τα σημεία εκείνα στη ζωή μου (προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή) που μπορώ να βελτιώσω. Ένα παράδειγμα που συνηθίζουμε να αναφέρουμε είναι ότι εάν οι άνθρωποι ήταν συνεχώς ευχαριστημένοι με τα πάντα γύρω τους- τότε δεν θα υπήρχαν οι ανακαλύψεις του 20ου αιώνα!
- Τι σκοπεύω να κάνω για τα παραπάνω;
Τώρα που έχουμε ξεκαθαρίσει τι μας προκαλεί χαρά και τι λύπη, το επόμενο βήμα είναι να δούμε πως θα δράσουμε αναφορικά με το σχέδιό μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι καλύτεροι από ότι ήταν χτες!
- Πως μπορώ να βελτιώσω το πλάνο μου;
Το βασικότερο στοιχείο του πλάνου μου είναι να διέπεται από ενθουσιασμό και πάθος για το τελικό αποτέλεσμα! Εάν το σχέδιό μας είναι εύκολο στην κατάκτησή του, αυτόματα δεν μας δημιουργεί την ίδια διάθεσή για την επίτευξή του συγκριτικά με το να είναι αρκετά προκλητικό για τις δυνατότητές μας!
- Πόσο διατεθειμένος είμαι να δουλέψω σκληρά για να πετύχω το όνειρό μου;
Εάν πραγματικά έχω δεσμευτεί στο όνειρό μου και ακολουθήσω πιστά το σχέδιό μου τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πετύχω, γιατί; Γιατί εάν πραγματικά ο στόχος μου μιλάει στην καρδιά μου τότε υπερνικώ όλα τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν στο δρόμο μου!
- Τι με σταματά στην πραγματικότητα ώστε να πάρω αυτό που θέλω από τη ζωή μου;
Μόνο ο εαυτός μας, κανείς άλλος!
- Πότε θα ξεκινήσω;
Τ Ω Ρ Α !
- Γιατί το θέλω;
Η διαρκής θέληση μας είναι αυτή, η οποία μας κινητοποιεί ακόμη και εάν υπάρξουν εμπόδια στο δρόμο μας να τα ξεπεράσουμε και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου μας!
Λοιπόν, ποιος είναι ο επόμενος σας στόχος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add