Μια νέα εφαρμογή που δημιούργησαν Έλληνες έρχεται να κάνει τη ζωή των φοιτητών πιο εύκολη, συγκεντρώνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζoνται καθημερινά στη σχολή τους στο κινητό τηλέφωνο τους τηλέφωνο.
Η εφαρμογή ονομάζεται Studdle και έχει στόχο να μένουν οι φοιτητές πάντα ενημερωμένοι. Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής, ο φοιτητής έχει συνεχή πρόσβαση στο πρόγραμμα μαθημάτων της σχολής του, στο πρόγραμμα εξεταστικής, στις ανακοινώσεις, στους τρόπους επικοινωνίας με τη γραμματεία και τους καθηγητές, καθώς και διαρκή ενημέρωση για τυχόν απεργίες. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να βρουν χάρτη με την τοποθεσία της σχολής τους και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους, καθώς και οδηγίες πρόσβασης από και προς αυτά. Τέλος, περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα links για τα μαθήματα και τα τεκταινόμενα της σχολής τους, όπως το e-class ή το MyStudies. Όλη η πληροφορία που χρειάζεται καθημερινά ένας φοιτητής συγκεντρωμένη σε μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν σε AppStore και Android Market. Σύντομα θα περιλαμβάνει όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ σκοπός είναι να καλύψει όλες τις σχολές της χώρας.
Η ομάδα που δημιούργησε το Studdle αποτελείται από 6 άτομα. Ο Δημήτρης Κανέλλης, είναι ο ιδρυτής του Studdle, κατάγεται από την Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αντώνης Κορκοφίγκας, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Λεβίδι Αρκαδίας, σπούδασε Ηλ. Μηχ και Μηχ Υπολογιστών ΕΜΠ και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΕΜΠ, ο Δημήτρης Τσιγουρής, ο οποίος σπούδασε στο NTNU στο Trondheim της Νορβηγίας, Τεχνολογία τηλεπικοινωνιών και ανάπτυξη συστημάτων. Κατάγεται από την Αθήνα και εργάζεται ως σύμβουλος τεχνολογικών επιχειρήσεων σε πολυεθνική εταιρεία. Ο Αποστόλης Σταματιάδης είναι ο συνιδρυτής του Studdle και μεγάλωσε στην Αθήνα με ρίζες από τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και το Αίγιο Αχαΐας, αποφοίτησε από το τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2012. Ο Γιώργος Μαυρομμάτης ξεκίνησε να γράφει κώδικα από 12 ετών. Αφού αφιέρωσε τα φοιτητικά του χρόνια στη Φυσική, επέστρεψε σε αυτό που πάντα ήθελε να κάνει. Μόνο που τελευταία, και μετά από ένα μεταπτυχιακό, 2 startup προσπάθειες και πολλά project, ασχολείται πλέον καθημερινά με κάτι πιο συγκεκριμένο, το Interaction design. Τέλος, την ομάδα συμπληρώνει η Χρύσα Κοκκόση κατάγεται από την Κεφαλονιά και μεγάλωσε στην Πάτμο. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία. Απασχολήθηκε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και πλέον εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών. Στον ελεύθερο χρόνο της προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες σε ΜΚΟ.
1. Πως σκεφθήκατε να δημιουργήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ποια καινοτομία εισάγει στην αγορά;
Η σκέψη για την δημιουργία του Studdle ήρθε από μια προηγούμενη εφαρμογή για φοιτητές που αφορούσε μόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όμως (πρόκειται για την εφαρμογή Aueb Plus που είχαν δημιουργήσει ο Δημήτρης μαζί με τον Δημήτρη Τσιγουρή και περιείχε πληροφορίες μόνο για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Για να βοηθήσουμε όλους τους φοιτητές της Ελλάδας δημιουργήσαμε το Studdle, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές.
2.Τι προσφέρει η συγκεκριμένη εφαρμογή στους φοιτητές;
Με τη βοήθεια του Studdle, όλες οι πληροφορίες σχετικά με την σχολή ενός φοιτητή βρίσκονται συγκεντρωμένες σε μία εφαρμογή. Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής, ο φοιτητής έχει συνεχή πρόσβαση στο πρόγραμμα μαθημάτων της σχολής του, στο πρόγραμμα εξεταστικής, στις ανακοινώσεις, στους τρόπους επικοινωνίας με τη γραμματεία και τους καθηγητές, καθώς και διαρκή ενημέρωση για τυχόν απεργίες. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να βρουν χάρτη με την τοποθεσία της σχολής τους και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους, καθώς και οδηγίες πρόσβασης από και προς αυτά. Τέλος, περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα links για τα μαθήματα και τα τεκταινόμενα της σχολής τους, όπως το e-class ή το My Studies.Όλη η πληροφορία που χρειάζεται καθημερινά ένας φοιτητής συγκεντρωμένη σε μία εφαρμογή και δομημένη με απλό τρόπο, σ’ ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. Με άλλα λόγια…η σχολή σου, στο χέρι σου!
3. Ευελπιστείτε να μεταφέρετε το app και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό;
Προς το παρόν, πρώτος μας στόχος είναι να καλύψουμε όλες τις σχολές στην Ελλάδα και να μείνουν όλοι οι φοιτητές ικανοποιημένοι από την προσπάθεια μας. Το εξωτερικό είναι κάτι που δεν το έχουμε σκεφτεί, ωστόσο δεν θα το απορρίπταμε σαν ιδέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου