Εφηβική λογοτεχνία: 3 μοναδικά βιβλία που πρέπει να διαβάσει το παιδί σου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

Εφηβική λογοτεχνία: 3 μοναδικά βιβλία που πρέπει να διαβάσει το παιδί σου


Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις ένα υπέροχο δώρο στο παιδί σου. Φυσικά τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα βιβλίο! Ακολουθούν 3 υπέροχες επιλογές γεμάτες φαντασία που σίγουρα θα του ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Η τελευταία μαύρη γάτα – Τριβιζάς Ευγένιος

Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.

Σελίδες 407
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Η μωβ ομπρέλα – Άλκη Ζέη
Λίγο πριν από τον πόλεμο του 1940, κάπου στο Μαρούσι, ζει με τους γονείς της η Ελευθερία, ένα δεκάχρονο κορίτσι, που τα δίδυμα μικρότερα αδέρφια της φωνάζουν Λέτρω και όταν θυμώνουν μαζί της πλασμώδιο του Λαβεράν. Απεχθάνεται το νοικοκυριό και τις «γυναικείες» δουλειές, ενώ τρελαίνεται για ό,τι δεν εγκρίνει ο πατέρας της: Διαβάζει με μανία βιβλία, ανυπομονεί να δει θέατρο, ρίχνει κλεφτές ματιές στην εφημερίδα, εύχεται κάποτε να μοιάσει στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.Στο πάνω πάτωμα του σπιτιού τους ο κύριος Μαρσέλ, ένας Γάλλος που ζει μόνιμα στην Ελλάδα, έχει υπό την προστασία του τον ανιψιό του Μπενουά ο οποίος γίνεται αχώριστος φίλος των παιδιών. Λιγοστά τα παιχνίδια τους -βόλοι, σβούρες, σκοινάκι, γιογιό κι ένα ζευγάρι πατίνια με καρουλάκια-, αλλά αστείρευτη η φαντασία τους. Όλοι μαζί σκαρφίζονται χίλιες δυο ιστορίες που μαγεύουν και τους ίδιους. Και πόσα ακόμα θα σκέφτονταν να κάνουν εάν δεν τους εμπόδιζαν οι μεγάλοι…Οι μεγάλοι και τα παιδιά. Δυο κόσμοι τόσο διαφορετικοί που όσα χρόνια κι αν περάσουν οι νόμοι τους και η γλώσσα τους δεν θα είναι ποτέ κοινά. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του αλήθεια. Γι” αυτό άλλωστε και πίσω από μια μωβ ομπρέλα μπορεί να κρύβονται πολλές!
Σελίδες 260
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο χορός της ζωής – Σαρή Ζωρζ

Η ιστορία της εικοσάχρονης Χριστίνας που ξεκινά για το παγωμένο μεταπολεμικό Παρίσι με σκοπό να γίνει ηθοποιός… Με βασικό όπλο τη θέλησή της, η Χριστίνα προσπαθεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο σ” ένα δρόμο δύσβατο, που οδηγεί όμως στην κορυφή. Η Ζωρζ Σαρή γράφει με σκοπό να «σκαλίσει» όλες τις πλευρές της ζωής. Οι ήρωες του μυθιστορήματος ζουν απλωμένοι σε κάθε γωνιά του χώρου που έχει παραδοθεί γι” αυτόν το χορό. Οι ανησυχίες τους, το πάθος τους, οι σκέψεις τους, οι διορθωτικές κινήσεις τους είναι τόσο αληθινά, που δημιουργούν ένα βιβλίο γεμάτο από τη δροσιά και τη δύναμη της πραγματικότητας.
Σελίδες 241
Εκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add