Επιτέλους Αντιδρούμε στους Υβριστές της Ελλάδας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2015

Επιτέλους Αντιδρούμε στους Υβριστές της Ελλάδας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Με διάβημα που επιδόθηκε στον επιτετραμμένο της Ουγγαρίας στην Αθήνα απάντησε η κυβέρνηση στις επανειλημμένες οξύτατες δηλώσεις αξιωματούχων του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν για τις ευθύνες της Ελλάδας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Οι επιθετικές δηλώσεις των Ούγγρων αξιωματούχων αλλά και η διαρκής και συνεχιζόμενη στοχοποίηση της Ελλάδας από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και τα στελέχη της κυβέρνησης του λαμβάνει διαστάσεις οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ανοχής.

Πέρα από την επίδοση του διαβήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ μίλησε για «παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας» και ότι, η Ελλάδα αδυνατεί να παρακολουθήσει «την «απαράδεκτη», σύμφωνα και με τον γ.γ. του ΟΗΕ συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου», ενώ επεσήμανε την τραχύτητα με την οποία οι ουγγρικές αρχές αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες, λέγοντας ενδεικτικά ότι: «Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ε.Ε.».

Ο Έλληνας εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» και υπογράμμισε ότι το βάρος αυτής της κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα. «Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη».

Θέλουμε να συγχαρούμε την Ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση για την αντίδραση, όμως πιστεύουμε ότι καθυστερήσαμε πολύ να αντιδράσουμε έναντι του Όρμπαν, που το όραμα του για την Ευρώπη μάλλον μας παραπέμπει στο παρελθόν και στην περίοδο του δεύτερου μεγάλου πολέμου. Όμως έστω και τώρα τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ ορθώς αντιδρούν, θα λέγαμε και με πολύ ευγένεια και αναμένουμε και συγκεκριμένα μέτρα της ΕΕ έναντι μελών που υιοθετούν τέτοιες άθλιες συμπεριφορές, που ντροπιάζουν και προσβάλλουν την Ευρώπη αλλά και φορτώνουν τις ευθύνες τους, όπως είχαμε περιγράψει και σε πρόσφατο άρθρο μας, στις πλάτες των άλλων.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add