Τσιμπούσαν κουνούπια τους γονείς σας; Μάθετε γιατί τσιμπούν και εσάς. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

Τσιμπούσαν κουνούπια τους γονείς σας; Μάθετε γιατί τσιμπούν και εσάς.



Η εποχή των κουνουπιών είναι προ των πυλών. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι ζέστες. Τα κουνούπια τσιμπούν και αυτό- τονίζει μια νέα έρευνα- είναι θέμα γονιδίων των γονέων μας. Η έρευνα διαπίστωσε πως η προτίμηση που έχουν τα κουνούπια σε κάποιους δεν οφείλεται στο «γλυκό αίμα» που έλεγαν οι παλαιότεροι αλλά όλο αυτό έχει ένα γενετικό υπόβαθρο.

Επιστήμονες από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου εντόπισαν πως κάποια γονίδια ρυθμίζουν την οσμή του ανθρώπινου σώματος και είναι αυτό που τραβάει τα κουνούπια. Οι ερευνητές μελέτησαν τις προτιμήσεις των κουνουπιών σε δίδυμα αδέρφια που τα χώρισαν σε 37 ζευγάρια. Στη συνέχεια ανά δυο, τα αδέρφια μπήκαν σε ένα κλειστό χώρο γεμάτο κουνούπια. Οι όμοιοι δίδυμοι (που σημαίνει ότι έχουν περισσότερα ίδια γονίδια) τσιμπήθηκαν ίδιες φορές, ενώ οι δίδυμοι που διέφεραν είχαν διαφορετικά (σε αριθμό και σε ένταση) τσιμπήματα.


Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι πρόκειται για μια πιλοτική μελέτη, τα ευρήματα της οποίας πρέπει να επιβεβαιωθούν από μια μεγαλύτερη έρευνα, η οποία και θα εντοπίσει ποια συγκεκριμένα γονίδια είναι αυτά που είναι «ένοχα» στο να έλκουν περισσότερο τα κουνούπια. Πάντως κατά το παρελθόν, έρευνες έχουν δείξει, ότι τα κουνούπια προτιμούν τις εγκύους και τους παχουλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add