Ticker

2/recent/ticker-posts

Ουσία που διαταράσσει την σεξουαλικότητα και το γένος, προκαλεί στειρότητα, θρόμβους στις αρτηρίες ;


Δισφαινόλη Α.

Ουσία που διαταράσσει την σεξουαλικότητα και το γένος, προκαλεί στειρότητα, θρόμβους στις αρτηρίες και επιπλέον προκαλεί ΚΑΙ καρκίνο, βρέθηκε στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται κονσέρβες και τενεκεδάκια, βρεφικά μπουκάλια, το χαρτί από τις ταμειακές κλπ.


Γι’ αυτό και σκίζονται να περάσουν ομοφυλοφιλικούς γάμους…

Τα αποτελέσματα της στοχευμένης δράσεώς τους δεν είναι πολύ μακριά κι αυτοί θέλουν να μας τα έχουν όλα έτοιμα, ώστε να τα θεωρήσουμε αυτονόητα…

Ο Πρετεντέρης και η Στάη, όμως διαφήμισαν την νέα μεγάλη μπίζνα που λέγεται τεστ και προληπτική αφαίρεση στήθους.

Gay=μείωση του πληθυσμού!
Στείρος=μείωση του πληθυσμού!
Θρόμβωση ή καρκίνος = μείωση του πληθυσμού. 
Κι όλα αυτά από την Δισφαινόλη, που ακόμα επιτρέπεται ακόμα και στα …σφραγίσματα των δοντιών. 


Τι είναι, που βρίσκεται και πόσο επιβλαβής είναι η δισφαινόλη Α;

Η χημική ουσία δισφαινόλη Α απαγορεύεται από το 2011 στα μπιμπερό. Επιτρέπεται όμως ακόμη στα κοσερβοκούτια ή στα σφραγίσματα. Η Σουηδή υπ. Περιβάλλοντος Λένα Εκ ζητά τώρα την πλήρη απαγόρευσή της. Εδώ και χρόνια η χημική ουσία δισφενόλη Α είναι αμφιλεγόμενη και αποτελεί αντικείμενο συχνών επικρίσεων. Την συναντάμε σε μια σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσεως, όπως τα CD, το χαρτί αποδείξεων που δίνουν στα καταστήματα, στα κινητά τηλέφωνα ακόμη και στα κράνη των μοτοσικλετιστών. Η δισφαινόλη Α κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1930, όταν αναζητούνταν συνθετικά υλικά που θα μπορούσαν να μοιάζουν στα οιστρογόνα, στις γυναικείες φυλικές ορμόνες. Γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι η δισφαινόλη δεν είχε την θεραπευτική λειτουργία που αναμενόταν και πως άλλες ουσίες ήταν καταλληλότερες να χρησιμοποιηθούν στην φαρμακευτική.
Η δισφαινόλη Α βρήκε γρήγορα εφαρμογή όμως σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην χημική βιομηχανία. Στην χημική βιομηχανία η συγκεκριμένη ουσία είναι ιδιαίτερα «αγαπητή» για τις πολύπλευρες εφαρμογές της, για τις καλές μονωτικές ιδιότητές της και για την δυσκολία με την οποία φλέγεται.
Επιβλαβής για την υγεία
Έρευνες έχουν αποδείξει ωστόσο ότι η δισφαινόληΑ μπορεί να διαλύεται και να διοχετεύεται στην τροφή. Συναντάται συχνά στα πλαστικά. Η δισφαινόλη Α μπορεί για παράδειγμα να διαλυθεί μέσω βραστού νερού και να εισχωρήσει στις τροφές. Ακόμη και χωρίς να αναπτυχθεί θερμότητα όμως, είναι δυνατόν η ουσία να διαλυθεί.
Από το 2011 απαγορεύεται η χρήση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό

Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί πάντως να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, για παράδειγμα να ενισχύει τις καρδιακές παθήσεις και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφανίσεως διαβήτη. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν αρνητικές επιδράσεις στην σεξουαλική ζωή του ανθρώπου. Στα μωρά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραμορφώσεις.
Για τον λόγο αυτό η ΕΕ απεφάσισε το 2011 να απαγορεύσει τουλάχιστον την χρήση της δισφαινόλης Α στα μπιμπερό. Για τους υπόλοιπους τομείς η Κομισιόν όρισε ανώτατα επιτρεπτά όρια. Η Γαλλία σκοπεύει πάντως από το 2015 να απαγορεύσει πλήρως την χρήση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στις συσκευασίες τροφίμων.
Πιο αποφασιστική φαίνεται η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος Λένα Εκ, η οποία τάσσεται υπέρ μιας πλήρους απαγορεύσεως της δισφαινόλης Α. «Η έκκλησή της παραβιάζει ανοικτές θύρες», δήλωσε από την Γερμανία η εκπρόσωπος τύπου της περιβαλλοντικής οργανώσεως BUND, η οποία επίσης συνηγορεί στην πλήρη απαγόρευση της ουσίας. Εντούτοις στην έκκληση της Σουηδής υπουργού υπάρχουν αντιρρήσεις και οι υπέρμαχοι της χρήσεως της δισφαινόλης Α από την χημική βιομηχανία, δηλώνουν ότι την άνοιξη με ειδική έκθεση θα αποδείξουν πως η ουσία είναι ασφαλής και τηρεί τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Πηγή
Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί πάντως να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Για παράδειγμα να ενισχύει τις καρδιακές παθήσεις και να αυξάνει τον κίνδυνο εμφανίσεως διαβήτη.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν αρνητικές επιδράσεις στην σεξουαλική ζωή του ανθρώπου.

Στα μωρά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραμορφώσεις.
Κι ενώ εφευρέθηκε ως φάρμακο που επηρρεάζει τις ορμόνες, έσπευσαν να το ενσωματώσουν στα πιο …απίθανα αντικείμενα, που σχετίζονται άμεσα με την διατροφή μας.
Κονσέρβες, Μπιμπερό και σφραγίσματα…
Χώρια οι αποδείξεις ταμειακών.
Αλήθεια πόσο συχνά μία φαρμακευτική ουσία μπορεί να είναι χρήσιμη (!) σε τόσο διαφορετικές συσκευασίες και υλικά;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια