Ticker

2/recent/ticker-posts

Η NASA ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Άλλο ένα press conference της NASA που δεν φοβήθηκε να κατακλύσει τα social media μόλις έφτασε στο τέλος του, ο ΕΟΕ το παρακολούθησε και σας παρουσιάζει μαζικά αυτά που πρέπει να γνωρίζετε.

Μετά την ανακοίνωση του πλάνήτη Κέιπλερ-452b, η NASA επιβεβαίωσε τις φήμες πάνω στα σενάρια για την εύρεση νερού στον κόκκινο πλανήτη.
Πλέον μιλάμε επίσημα για υγρή μορφή αλμυρού νερού η οποία φαίνεται να προδιαθέτει θετικά τους ειδήμονες ωστέ να μιλάνε για σενάρια πιθανής ζωής στον Άρη.
Βρίσκοντας αδύνατο να γνωρίζουμε πως μπορεί να είναι ένας “Αριανός” πόσο μάλλον όταν η μόνη γνωστή μορφή ζωής είναι η ανθρώπινη, όλα φαντάζουν δυνατά.
Το τρεχούμενο αλμυρό νερό προκάλεσε φαινομενικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα social media και πιο συγκεκριμένα στο twitter καθώς ο θεατής είχε την ευκαιρία να επικοινωνεί με την NASA με πιθανή δυνατότητα απάντησης στην ερώτηση που έστελνε στο #AskNASA.

Το πάνελ για άλλη μια φορά αποτελούταν από γνωστούς επιστήμονες του χώρο όπου πήραν μέρος είτε ζωντανά από το στούντιο είτε από τηλεφωνική μετάδοση.

Ο Alfred McEwen μίλησε τηλεφωνικά απευθείας από Γαλλία επιλέγοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην συντήρηση και την δημιουργία νερού στον πλανήτη.

Την σκυτάλη πήρε ο Luju Ojha παρουσιάζοντας διαγράμματα και ειδικά διαμορφωμένα gif σχετικά με τις υποθέσεις για τις βιώσιμες μορφές ζωής στον Άρη.
Οι δηλώσεις που ξεχώρισαν αφορούσαν διάφορες μελλοντικές δραστηριότητες όπως η τοποθέτηση σεισμικών αισθητήρων ώστε να μπορέσουν να δώσουν περισσότερες πλήροφορίες σχετικά με την κινητικότητα της επιφάνειας του πλανήτη.

Αυτή την φορά επέλεξαν να κάνουν μία φανερά πιο διαδραστική παρουσίαση συμπεριλαμβάνοντας πολλά διαφορετικά εικονικά βοηθήματα.
Δεν δίστασαν μάλιστα να αστειευτούν λέγοντας πως το επόμενο βήμα αποσκοπεί στην πόση του νερού.
Με φιλόδοξα σχέδια έκλεισε η παρουσίαση καθώς μέσα στα επόμενα 50 χρόνια λέγεται πως θα έχουμε απαντήσεις ακόμη και για την μορφή ζωής που ενδεχομένως ζει και αυτήν την στιγμή στον κόκκινο πλανήτη.

Για τον Τομέα Διαστήματος & Τεχνολογίας,
Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια