Ticker

2/recent/ticker-posts

Ανατροπή δεδομένων: Ο διευθυντής της CIA απέκρυψε στοιχεία για τη δολοφονία Κένεντι

Ο John McCone ήταν ένας από τους διευθυντές της CIA που δεν είχαν μακρόχρονη προϋπηρεσία στη CIA. Αντικατέστησε τον Allen Dulles, όταν απέτυχε παταγωδώς με την εισβολή στον κόλπο των Χοίρων στην Κούβα. Ο πρόεδρος Κένεντι θεωρούσε ότι τα διοικητικά προσόντα του νέου διευθυντή θα απέτρεπαν παρόμοιες αποτυχίες στο μέλλον, γράφει το περιοδικό Politico.

Μετά τη δολοφονία του Κένεντι το Νοέμβριο του 1963, ο πρόεδρος Τζόνσον τον διατήρησε στη θέση του και έγινε ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην διερεύνηση της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ.

Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Όσβαλντ, ο δολοφόνος του Κένεντι, δεν ήταν μέρος καμιάς συνομωσίας εγχώριας ή ξένης και υποστήριξε ότι ο δολοφόνος, ήταν ένας πρώην πεζοναύτης, μαρξιστής και «παρανοϊκός μοναχικός λύκος» που δρούσε μόνος του.

Αλλά το περιοδικό politico, αναρωτιέται εάν ο πρώην επικεφαλής της CIA, έκρυψε πληροφορίες και μυστικά που θα μπορούσαν να ξαναγράψουν από την αρχή την ιστορία της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποχαρακτηρίστηκαν χωρίς να λάβουν δημοσιότητα το 2013, ένας πράκτορας σε έκθεσή του αναγνωρίζει αυτό για το οποίο πολλοί ήταν ήδη πεπεισμένοι. Ότι ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, απέκρυψε πληροφορίες από την επιτροπή. Ο McCone, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν στην καρδιά της απόκρυψης των στοιχείων και φώτισαν την «καλύτερη αλήθεια» ότι ο Όσβαλντ λειτουργούσε μόνος του.

Η πιο σημαντική πληροφορία που απέκρυψε ο πρώην διευθυντής ήταν ότι η CIA σχεδίαζε σενάρια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο και αποκάλυπτε στενή συνεργασία με τη μαφία. Μη γνωρίζοντας αυτή την πληροφορία η επιτροπή δεν ρώτησε ποτέ εάν ο Όσβαλντ, είχε σχέσεις με την Κούβα ή με άλλους που θα ήθελαν τον Κένεντι νεκρό για αντίποινα στα σενάρια εξόντωσης του Κάστρο.

Σε ερώτηση του περιοδικού στη CIA γιατί αποχαρακτηρίστηκε η έκθεση, η CIA, απάντησε ότι το έκανε γιατί ήθελε να διαλυθούν παρερμηνείες για το ρόλο της CIA στη δολοφονία Κένεντι, συμπεριλαμβανομένης και της διαδεδομένης αντίληψης ότι πίσω από τη δολοφονία ήταν η CIA.

Αυτή η αποκάλυψη φούντωσε τα σενάρια, αντί να αδυνατίσει τις θεωρίες συνωμοσίας. Η απόκρυψη των πληροφοριών από την επιτροπή, για κάποιους ερμηνεύεται ως σκόπιμη ενέργεια στην οποία μετείχε και ο Λευκός Οίκος προκειμένου να αποτραπεί η ανάγκη για αντίποινα των ΗΠΑ προς αυτούς που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε μία γενικευμένη παγκόσμια σύγκρουση.
Ένα από τα μέλη της επιτροπής λέει στο περιοδικό ότι πάντοτε πίστευε ότι ο McCone είχε αποκρύψει στοιχεία από την επιτροπή και τονίζει ότι λυπάται που πέρασε τόσος καιρός για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση ο McCone απέκρυψε από την επιτροπή στοιχεία ότι η CIA είχε κατά κάποιο τρόπο σχέσεις με τον Όσβαλντ πριν από το 1963. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι η CIA γνώριζε για ένα ταξίδι του Όσβαλντ στο Μεξικό όπου συναντήθηκε με Ρώσους και Κουβανούς κατασκόπους, και η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2013 αναφέρει ότι η κατάθεση του διευθυντή της CIA δεν ήταν ούτε ειλικρινής ούτε ακριβής.

Κάποιοι θεωρούν ότι αυτές οι πληροφορίες έμειναν κρυφές από την επιτροπή για να μπορέσει η CIA να αντιμετωπίσει την κριτική που θα δεχόταν εάν γινόταν γνωστό ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας και δεν κατάφερε να το αποτρέψει.
Άλλο ένα στοιχείο που βγάζει η έκθεση είναι οι επαφές του διευθυντή της CIA με τον αδερφό του Κένεντι λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, ιδιαίτερα γιατί ο αδερφός του προέδρου είχε την επίβλεψη κάποιων από τα σενάρια δολοφονίας του Κάστρο.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης, δημιουργεί νέα δεδομένα για τη δολοφονία του Κένεντι και λειτουργεί ενισχυτικά των σεναρίων συνωμοσίας, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν 15 σημεία της έκθεσης που η CIA έσβησε και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Κάποια σημεία που διαγράφηκαν αφορούν ονόματα, αλλά και κάποιες ολόκληρες προτάσεις. Υπάρχουν όπως φαίνεται ακόμη πολλά μυστικά κρυμμένα στις μυστικές υπηρεσίες σχετικές με τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια