Όταν τελειώσει η θεατρική παράσταση και ανοίξουν τα φώτα, οι θεατές θα έχουν χάσει όλα όσα είχαν μαζί τους ... - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

Όταν τελειώσει η θεατρική παράσταση και ανοίξουν τα φώτα, οι θεατές θα έχουν χάσει όλα όσα είχαν μαζί τους ...



Ρεαλισμός

Όταν τελειώσει η θεατρική παράσταση και ανοίξουν τα φώτα, οι θεατές θα έχουν χάσει όλα όσα είχαν μαζί τους - καταλαβαίνοντας μόλις τότε πως δεν ήταν φτωχοί αλλά πλούσιοι, ενώ κατέληξαν να γίνουν τα ανόητα θύματα μίας καλοστημένης ληστείας.

Επιγραμματικά τώρα, η Τρόικα είναι η πραγματική κυβέρνηση της Ελλάδας, με σύνταγμα το μνημόνιο - αφού ότι δεν είναι σύμφωνο με τα μέτρα, είναι ουσιαστικά αντισυνταγματικό, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δόσεις, μέσω των οποίων εξυπηρετείται μόνο το υφιστάμενο χρέος, αυξανόμενο στο διηνεκές.

Η τυπικά αριστερή ελληνική κυβέρνηση είναι ο ιδανικός συνεργάτης της Τρόικας - αφού έχει τη δυνατότητα να δείχνει στους Έλληνες το φεγγάρι, πείθοντας τους πως είναι ο ήλιος. Παράλληλα μπορεί να εκτονώνει την οργή τους, ισχυριζόμενη πως δεν πιστεύει στα μνημόνια - όταν την ίδια στιγμή ψηφίζει τυφλά όλα όσα τις δίνονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Προφανώς λοιπόν οι δυνάμεις κατοχής δεν θα κατάφερναν ποτέ να βρουν καλύτερο υποχείριο - οπότε θα τη στηρίξουν όσο μπορούν.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικούν την αρχηγία, ανταγωνίζονται μεταξύ τους με κριτήριο το ποιός θα είναι καλύτερος υπάλληλος της Τρόικας - όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων. Καλύτερα από όλους ο Κυριάκος και ο Άδωνης - ενώ οι δύο άλλοι, ένας εκ των οποίων μάλλον τελικά θα κερδίσει, απλά υποτάσσονται στη μοίρα τους.

Αδυνατούν όμως όλοι να καταλάβουν πως οι εκλογείς τους δεν θέλουν να ακούν τέτοια πράγματα - προτιμώντας να εθελοτυφλούν, αποκαλώντας την Τρόικα ως Θεσμό και τα Μνημόνια ως Συμφωνία. Επομένως, το κόμμα τους δεν πρόκειται ποτέ να νικήσει στις εκλογές - αφενός μεν επειδή δεν κατανοούν τις ανάγκες των ψηφοφόρων τους, αφετέρου επειδή δεν θα στηριχθούν από τους δανειστές, λόγω ανοησίας.

Οι Έλληνες πάντως πρέπει να γνωρίζουν πως κανένας δεν μπορεί μεν να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό - ειδικά όταν προσποιείται από το φόβο του πως δεν το καταλαβαίνει.


Το διαβάσαμε από το: thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add