Η εφαρμογή Dubsmash έχει γίνει Viral - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015

Η εφαρμογή Dubsmash έχει γίνει Viral



Η εφαρμογή Dubsmash η οποία έχει γίνει πλέον Viral, δηλαδή εξαπλώνεται με την
ταχύτητα επιδημίας(!),επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν βίντεο με τραγούδια.Ωστόσο οι ειδικοί αμφισβητούν τη νομιμότητά της…

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία βασίζεται στο συγχρονισμό των χειλιών και
επιτρέπει στους κατόχους ενός smartphone να ξαναδημιουργήσει σκηνές από μία
ταινία ή ένα μουσικό βίντεο.
Η εφαρμογή έχει πλέον εγκατασταθεί σε πάνω από δέκα εκατομμύρια συσκευές. Ποιά είναι λοιπόν η αιτία για την τεράστια επιτυχία του Dubsmash ;

Τι είναι το Dubsmash;
Το Dubsmash είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο-μηνυμάτων για συσκευές Android και Apple που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μουσική επένδυση σε βίντεο που έχουν καταγράψει με τα smartphones τους. Συχνά οι χρήστες προσθέτουν σε ένα βίντεο κλιπ που πρωταγωνιστούν οι ίδιοι, την αυθεντική εκτέλεση ενός τραγουδιού ή σκηνή μίας ταινίας.

Οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν τη μουσική της επιλογής τους ή να επιλέξουν από μια λίστα ήχων/μουσικής που κοινοποιούνται από άλλους χρήστες. Αυτές περιλαμβάνουν αποσπάσματα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες όπως οι Blackadder, Austin Powers, South Park, Superbad, και Saturday Night Live. Υπάρχουν, επίσης, αποσπάσματα από δημοφιλείς επιτυχίες των charts, από μιούζικαλ ή ακόμη και όπερες.Μετά την επιλογή ενός κομματιού, οι χρήστες γράφουν τα δικά τους βίντεο για να επενδυθούν με τον ήχο που έχουν επιλέξει και στη συνέχεια μπορούν να διαμοιραστούν το απόσπασμα που έχουν δημιουργήσει μέσω εφαρμογών δικτύωσης όπως τα Whatsapp, Facebook, Instagram ή ακόμη και με ένα sms.

Ποιοί δημιούργησαν το Dubsmash;
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα Γερμανών προγραμματιστών – τους Jonas Druppel, Roland Grenke και Daniel Taschik – και δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του περασμένου έτους. Από τότε έχει μεταφορτωθεί από δέκα εκατομμύρια χρήστες τουλάχιστον.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές;
Μέρος της απήχησης του Dubsmash είναι η απλότητά του. Ένας μεγάλος αριθμός των εκατοντάδων βίντεο από το Dubsmash στο Instagram έχει αναρτηθεί από τα παιδιά, όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό άρθρο.

Ποιοι είναι οι χρήστες του Dubsmash;
Πολλές διασημότητες χρησιμοποιούν ήδη το Dubsmash. Ο πιλότος της Formula 1 Lewis Hamilton δημοσίευσε ένα βίντεο από το Circuit Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ πριν μερικούς μήνες, όπου μιμείται τον Chris Tucker στην ταινία Rush Hour 2. ΟΑυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν «αντικαθιστά» τον Άλαν Ρίκμαν στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ οι Reese Witherspoon, Jennifer Lopez και Ντέμι Μουρ έχουν επίσης πάρει μέρος με δικά τους βίντεο κλιπ. Στους fan της εφαρμογής μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα μοντέλα Kate Upton και Karlie Kloss, η σταρ του Girls Lena Dunham, η ηθοποιός του Modern Fammily Sarah Hyland και ο τραγουδιστής Peter Andre. Μάλιστα η Rihanna ήταν μεταξύ των πρώτων που διέδωσαν το Dubsmash, δημοσιεύοντας μέσω της εφαρμογής κομμάτια από το single της BBHMM προτρέποντας τους fan της «να το κατεβάσουν» για να ακούσουν αποσπάσματα από το τραγούδι. Σύμφωνα με τους Times of India, ο «πυρετός» για το Dubsmash αρχίζει να «μεταδίδεται» και σε διασημότητες στην Ινδία να αναπαράγουν διαλόγους και τραγούδια του Bollywood.

Είναι όμως η χρήση του Dubsmash νόμιμη;
Η νομιμότητα του Dubsmash είναι ένα δύσκολο θέμα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πνευματικής ιδιοκτησίας Wilde Beuger Solmecke, μπορεί να είναι νόμιμο να στείλετε κλιπ ήχου με πνευματικά δικαιώματα σε φίλους με sms ή προσωπικό μήνυμα, αλλά η κοινοποίηση τέτοιων βίντεο σε social media, όπως το Facebook ή το Instagram είναι σχεδόν με βεβαιότητα παράνομη. “Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι αρκετή απλά να δηλωθεί η μη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά την ανάρτηση στο Facebook, επειδή αυτό έχει κοινοποιηθεί μόνο σε μια χούφτα φίλων. Εάν ένας χρήστης έχει πολλούς φίλους, τότε η κοινοποίηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική, κατά την ερμηνεία του νόμου. “

Θα μπορούσε να διωχθεί κάποιος για τη χρήση βίντεο κλιπ με πνευματικά δικαιώματα;
Πρακτικά ΝΑΙ. Ακόμα κι αν η δίωξη μπορεί να είναι σχετικά απίθανη,o δικηγόρος Christian Solmecke συμβουλεύει ότι αν θέλετε πραγματικά να διανείμετε ένα βίντεο που έχετε δημιουργήσει, θα πρέπει αποκλειστικά να χρησιμοποιήσετε ήχους που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, όπως π.χ. ήχους ζώων που έχετε ηχογραφήσει οι ίδιοι. “Διαφορετικά: δεν έχει σημασία πόσο αστεία τα βίντεο είναι, θα πρέπει να διαμοιράζονται αποκλειστικά από ιδιωτικά μηνύματα ή μέσω e-mail και να μην υπάρχει η δυνατότητα να εξαπλωθούν online”.

Αναβάθμιση σε Dubsmash 2;
Αν αναρωτιέστε η απάντηση είναι ΟΧΙ. Η έκδοση δεν έχει καμία σχέση με το Dubsmash αλλά πιθανόν πρόκειται περί κακόβουλου λογισμικού που κρύβεται στα τηλέφωνα και στη συνέχεια κατευθύνει τους χρήστες σε website με πορνογραφικό περιεχόμενο.Μόλις εγκατασταθεί, το Dubsmash 2 μεταμφιέζεται σε δήθεν ρύθμιση του χρήστη, με ένα εικονίδιο που μοιάζει με το πραγματικό των ρυθμίσεων του Android. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχει τίτλο «Ρυθμίσεις IS» αντί «Ρυθμίσεις».

Μόλις εκτελεστει η κακόβουλη εφαρμογή μιμείται τις οθόνες λειτουργίας του Dubsmash καθώς εξαπολύει το κακόβουλο λογισμικό. Ενώ μία συνήθης εφαρμογή malware μπορεί να διαγράψει αρχεία, να κλέψει πληροφορίες του χρήστη ή να προκαλέσει δυσλειτουργίες, το Dubsmash 2 ωθεί απλά τους χρήστες σε πορνόγραφικές ιστοσελίδες. Ωστόσο, το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού του Dubsmash είναι κάτω από την ηλικία των 16 καθιστά το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Από τη στιγμή που είναι σε λειτουργία, το εικονίδιο του Dubsmash 2 εξαφανίζεται και η εφαρμογή εκτελείται κανονικά στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης!

Το Dubsmash 2 έχει πλέον ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ από το Google Play, αλλά μπορεί ακόμα να μεταφορτωθεί από το διαδίκτυο. Το PC Magazine συμβουλεύει ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγεται η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε συσκευές Android είναι να κατεβαίνουν οι εφαρμογές μόνο από το Google Play, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η υπηρεσία Google Play είναι 100% ασφαλής. “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add