ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2016

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0

Το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας έκρινε το ντέρμπι των "Δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και διατήρησε το αβαντάζ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Έπεσε τέταρτη η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Η εικόνα του αγώνα

Οι επιλογές που έκαναν στο αρχικό σχήμα οι Γκουστάβο Πογέτ και Ιβάν Τούντορ κατέδειξαν το δρόμο που θέλουν ν' ακολουθήσουν. Ο Ουρουγουανός ήθελε ποδοσφαιριστές που κρατούν και ελέγχουν την μπάλα, την ίδια ώρα που ο Κροάτης επέλεξε να ποντάρει στην ταχύτητα των Μακ-Ροντρίγκες, επιλέγοντας να έχει τρεις κεντρικούς χαφ (Τζιόλη, Τσίμιροτ, Χαρίση).

Λογικό ήταν υπό αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ να έχει την κατοχή και περισσότερα μέτρα για να κινηθεί, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν επιφυλακτικός και κατά τα 10/11 μαζεμένος πίσω. Έβγαλε η ομάδα του Τούντορ τη φάση του Κοροβέση στο 13' (έκοψε ο Σιμόες) και -λόγω αβλεψίας- αυτήν του Ροντρίγκες στο 18' (απέκρουσε ο Ανέστης), παρόλα αυτά αντιμετώπιζε πρόβλημα αλληλοκάλυψης όταν ανέβαιναν οι πλάγιοι μπακ της Ένωσης.

Στο 11' μάλιστα ο Γκάλο πάτησε ανενόχλητος περιοχή, χωρίς να έχει την κατάλληλη τελική επιλογή, αφού δεν σούταρε, και στο 33' ο Ντίντακ κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το τέρμα του Βάργκας. Για την κατάληξη της φάσης φέρει αναμφίβολα ευθύνη ο Βελλίδης, ο οποίος έδιωξε την μπάλα προς τα μέσα και όχι πλάι, ταυτόχρονα όμως το 1-0 ήταν η αποτύπωση της λανθασμένης αμυντικής συμπεριφοράς των "ασπρόμαυρων" μέχρι τότε στο χορτάρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add