Ticker

2/recent/ticker-posts

12/6 – Παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής εργασίας

Πριν από δέκα χρόνια, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) καθιέρωσε την 12η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας. Η ΔΟΕ (οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών) αναφέρει στην ιστοσελίδα της: "Εκατοντάδες εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια σε όλο τον κόσμο απασχολούνται σε εργασίες που τους στερούν την βασική εκπαίδευση, υγεία, αναψυχή καθώς και βασικές ελευθερίες, παραβιάζοντας έτσι τα δικαιώματά τους."
Τα ταλαιπωρημένα χέρια ενός παιδιού στο Αφγανιστάν. Εργάζεται καθημερινά, 8 π.μ. έως 5 μ.μ., σε εργοστάσιο τούβλων.Η παιδική εργασία είναι συνηθισμένη στα εργοστάσια τούβλων. Οι γονείς εργάζονται ως εργάτες, και στην απελπισία τους για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως βοηθούς.
Το 7 χρονο παιδί εργάζεται σε εργοστάσιο κατασκευής μπαλονιών στο Μπαγκλαντές. Περίπου 20 παιδιά εργάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, και τα περισσότερα από αυτά εργάζονται για 12 ώρες την ημέρα.
Ινδός μετανάστης εργάζεται σε εργοστάσιο σάρι στο Κατμαντού, Νεπάλ,
Κορίτσι από την Βιρμανίας μεταφέρει τσιμέντο στο κεφάλι,ενώ εργάζεται σε εργοτάξιο για την κατασκευή ξενοδοχείου στο Μιανμάρ.
Οι γονείς στο Μπενίν (δυτική Αφρική) δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για να εργάζονται σε ανασκαφές.
Σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF, περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, εργάζονται στο Μπαγκλαντές
Ένα νεαρό αγόρι καθαρίζει τμήματα ενός φορτηγού στο Νέο Δελχί, ​​Ινδία
Πολλά παιδιά στο Χαρτούμ του Σουδάν προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζειν φτιάχνοντας και πουλώντας πλίνθους.
H Ονδούρα είναι μια μια χώρα που ελπίζει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καφέ της Κεντρικής Αμερικής. Όμως εκεί δεν απαγορεύεται η παιδική εργασία.
Παιδί που εργάζεται σε φυτεία καφέ στην Ονδούρα
Κορίτσι σε εργοστάσιο τούβλων στην Καμπότζη.
Aγόρι εργάζεται σε ορυχείο άνθρακα της Ινδίας. Τα τοπικά σχολεία της περιοχής που παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση, δυσκολεύονται να πείσουν τους γονείς για τα οφέλη της εκπαίδευσης, καθώς τα παιδιά θεωρούνται ως πηγές εισοδήματος. Το δέλεαρ των ορυχείων είναι ισχυρότερο από ότι είναι το σχολείο.
Ένας εργαζόμενο παιδί προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον αργαλειό, καθώς η αστυνομία εισβάλει σ’ εργοστάσιο στο Νέο Δελχί, ​​Ινδία.
Ένα αγόρι από το Αφγανιστάν πηγαίνει να μαζέψει τούβλα έτοιμα για ψήσιμο στο φούρνο ενός εργοστασίου στην Καμπούλ.
Αγόρι κόβει τριαντάφυλλα σε θερμοκήπιο της Γουατεμάλα.
Δεκαεξάχρονη πόρνη περιμένει για πελάτη μέσα στο μικρό δωμάτιο του οίκου ανοχής στο Μπαγκλαντές. Κερδίζει περίπου 4-5 δολάρια την ημέρα, και εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 15-20 πελάτες.
Εντεκάχρονη πόρνη στο Μπαγκλαντές.
Εργαζόμενο αγόρι σε εργοστάσιο πάγου στο Ιράκ.
Αγόρι κρεμάει ρούχα σε εργοστάσιο βαφής στη Βομβάη, Ινδία
Πακιστανός εργαζόμενος σε εργοστάσιο τούβλων.

Στο Ντάκα του Μπαγκλαντές, γνωστό ως το καλύτερο μέρος για να βρει κάποιος ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εργάζονται περίπου 10.000 άνθρωποι, από τους οποίους το ένα τρίτο είναι παιδιά.

Παιδί στεγνώνει ακατέργαστο δέρμα σε βυρσοδεψείο του Μπαγκλαντές.
Οι αρχές της Κίνας διερευνούν κατά πόσον εκατοντάδες παιδιά, τα περισσότερα ηλικίας μεταξύ 9 και 16, πωλήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε εργοστάσια της νότιας επαρχίας του Γκουανγκντόνγκ, για να εργαστούν ως εργάτες ‘σκλάβοι’.
Ένας νέος από το Κονγκό μαζεύει χρυσό σε μια όχθη ποταμού του ανατολικού Κονγκό.
Κορίτσι από το Ιράκ σε εργοστάσιο τούβλων.
Παιδιά εργάζονται μαζί με τους γονείς τους σε κατασκευαστικό έργο στο Νέο Δελχί ​​της Ινδία.
10 ετών, εργάζεται σε εργοστάσιο αλουμινίου στη Ντάκα, στο Μπανγκλαντές,
Τα αγόρια εργάζονται σε κατάστημα πώλησης άνθρακα στο Μιανμάρ.
Νεαρός μεταλλωρύχος στη Μαδαγασκάρη.
Ο 8-χρονος εργάζεται σε ναυπηγείο του Μπανγκλαντές που επιδιορθώνει έλικες πλοίων.
13χρονο αγόρι πουλάει μπισκότα και γλυκά σε παραλία του Πακιστάν.
Η Ινδία παραμένει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων παιδιών στον κόσμο, παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέσω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας.
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια