Και παρόλο που λένε ότι η ζάχαρη βλάπτει, τελικά πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε με «το σχετικό»και να αναγνωρίζουμε την αξία του κάθε τροφίμου. Ακόμη και το πιο βλαβερό κάπου μπορεί να χρειαστεί και να γίνει χρήσιμο εργαλείο για εμάς.
Προσωπικά είχα μείνει κατάπληκτη όταν ο γιατρός μου, μου σύστησε για την υποχώρηση μιας δοθιήνης (λόγω διαβήτη) που είχα βγάλει πίσω στο λαιμό, να την καλύψω με ζάχαρη αναμεμιγμένη με γιαούρτι. Ακόμη πιο κατάπληκτη είχα μείνει όταν είδα ότι η δοθιήνη μου πράγματι υποχώρησε χωρίς αντιβίωση! Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι αυτό το γιατροσόφι το εφάρμοζαν οι γιατροί στους στρατιώτες σε γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια πολέμου καθώς δεν υπήρχαν φάρμακα. Σε σχετικό βιβλίο επίσης διάβασα το εξής γιατροσόφι για ανοιχτές πληγές. Συγκεκριμένα η συνταγή γράφει ως τίτλο. Για όλα τα τραύματα και τις πληγές. Και η διαδικασία, έχει ως εξής: Ρίχνετε κονιοποιημένη ζάχαρη, απευθείας στο τραύμα ή την πληγή. Κάθε φορά που ρίχνετε τη ζάχαρη αλλάζετε και επίδεσμο.
Η ζάχαρη επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων. Χρησιμοποιήθηκε ως σωτήριο φάρμακο κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου της Αμερικής και λέγεται ότι έσωσε πολλά χέρια και πόδια. Εμείς θα αφήσουμε αυτήν την πληροφορία αδιάφορα; Αν έχετε συχνά προβλήματα με αμυχές πληγές και τραύματα και η υγεία σας κινδυνεύει, έχετε δικαίωμα και υποχρέωση να το δοκιμάσετε. Επίσης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Δεν προτρέπουμε τον ασθενή να παρατήσει την φαρμακευτική αγωγή του ή τις επισκέψεις του στο γιατρό του. Αλλά να βοηθήσει τον εαυτό του επικουρικά. Γιατί η γνώση και η πληροφόρηση είναι δύναμη και πολλές φορές σωτήριο εργαλείο. Το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.
Ζωή Κυροπούλου
0 Σχόλια