Τα περίπτερα κάνουν χρυσές δουλειές τις τελευταίες μέρες με τη μανία που έπιασε όλα τα πιτσιρίκια να στριφογυρίζουν το fidget spinner.
Το παιχνίδι βρίσκεται στη λίστα με τα 50 best-selling παιχνίδια σε Αγγλία και Αμερική, ενώ η Υπηρεσία Προστασία Καταναλωτή έβγαλε ήδη ανακοίνωση και μας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του, καθώς, όπως λέει, οι πιθανότητες για ατυχήματα και τραυματισμούς από ένα προϊόν που χρησιμοποιείται μαζικά και συνεχώς, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες .
Πέρα από αυτό όμως, όλα τα πιτσιρίκια έχουν στα χέρια τους ένα must gadget που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους προσφέρει χαρά και ικανοποίηση.
Άλλωστε, δεν έχουμε όλοι να θυμόμαστε από την εφηβεία μας -αλλά και πιο πριν- κάποια πράγματα, κάποια παιχνίδια κατ’ ακρίβεια, που μας έκαναν ευτυχισμένους;
Μέχρι να επινοηθεί, να δημιουργηθεί και να γίνει viral το επόμενο παιχνίδι-gadget που θα μας καθηλώσει, η CITY ανατρέχει στα 80s και τα 90s και θυμάται με ποια παιχνίδια είχαν πάθει μανία οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες.
ΦΩΤΕΙΝΟ ΓΙΟ-ΓΙΟ
Τα φωτεινά γιο-γιο είχαν περάσει από κάθε παιδικό χέρι. Έπρεπε να το ανεβοκατεβάζεις πολύ δυνατά για να ανάψει το φωτάκι, ενώ όλοι εκνευριζόμασταν κάθε φορά που μπερδευόταν το σχοινάκι του.
ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ
Τα γυμνά ανθρωπάκια με τα πολύχρωμα μαλλιά. Τα καρφώναμε στα μολύβια μας, ενώ ενίοτε πειραματιζόμασταν και με τα μαλλιά τους.
Λαστιχένιες φιγούρες τις οποίες γεμίζαμε με νερό και το εκτοξεύαμε όπου να ‘ναι.
ΤΑΠΕΣ
Το κάθε παιδί στο σχολείο είχε τη δική του συλλογή με τάπες. Μάλιστα, όταν είχαμε κάποια τάπα διπλή, την ανταλλάζαμε με κάποια άλλη που έλειπε από τη συλλογή μας. Σίγουρα θα θυμάσαι όταν είχε διαδοθεί η φήμη πως οι τάπες είναι σατανικές, με αποτέλεσμα να τις πετάξουμε όλες στην αυλή του σχολείου και να τις κάψουμε.
ΠΑΙΚΤΕΣ (ΚΑΡΤΕΣ)
Όλοι οι γνωστοί ποδοσφαιριστές της εποχής κυκλοφορούσαν σε αυτοκόλλητα, γνωστά στην Κύπρο και ως «παίκτες». Τα μάζευαν συνήθως τα αγόρια της εποχής και έπειτα το καλούσαν σε ένα συγκεκριμένο βιβλιαράκι ή έπαιζαν αυτό το παιχνίδι με τις πέτρες, στήνοντάς τα σε απόσταση μέσα στο χώμα και τα σημάδευαν.
ΛΕΪΖΕΡ
Κατά καιρούς, όλοι πάθαμε μανία με αυτό το πράγμα, του οποίου μάλιστα τα καινούργια βερσιόν έβγαζαν και διάφορα σχήματα σε πολλά χρώματα. Όλοι έχουμε τυφλώσει τον γείτονα απ’ το παράθυρο της κουζίνας ή των υπνοδωματίων.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Χ
Δεν θυμόμαστε ούτε πως λέγεται ούτε πότε κυκλοφόρησε, αλλά δεν ξέρουμε και ποια ακριβώς ήταν η χρήση του. Θυμόμαστε μόνο ότι όλοι το κρατούσαμε στα χέρια μας, αλλά και ότι μέσα είχε κάτι σαν υγρό αλλά και καμπόση αστερόσκονη (aka glitter).
Τα αγοράζαμε συνήθως από τα περίπτερα ή από τα διάφορα πανηγύρια και απλώς ρίχναμε το βάρος του, μια στο ένα χέρι και μια στο άλλο. Τα κορίτσια πολλές φορές το φορούσαν και ως βραχιόλι.
ΜΠΙΛΙΕΣ (ΒΟΛΟΙ)
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων. Βγάζαμε μια τρύπα στο χώμα και προσπαθούσαμε να σπρώξουν τις μπίλιες, με τη μύτη του παπουτσιού μας, μέσα στη μικρή τρύπα.
ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΧΑΡΑΚΑΣ
Σίγουρα το θυμάσαι. Κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για έναν χάρακα, που όταν τον χτυπήσεις με δύναμη πάνω στο χέρι σου τυλίγεται γίνεται βραχιόλι.
Πηγή: city.sigmalive.com
0 Σχόλια