Φωτογραφία: Carl Court/AP
Παρά τις φήμες ότι όταν συμπληρώσει τα 95 της χρόνια, η μακροβιότερη βασίλισσα του κόσμου, η Ελισάβετ, είχε σκοπό να αφήσει τα καθήκοντά της και να δώσει τα σκήπτρα στον γιο της Κάρολο, το περιβάλλον της το διαψεύδει.
Τουναντίον μάλιστα. Η Βασίλισσα είναι διατεθειμένη να τηρήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει στα 21 της χρόνια, όταν χειροτονήθηκε, όπου δήλωσε αφοσίωση στο θρόνο για «ολόκληρη τη ζωή της».
Ωστόσο, κάποιοι υποστήριξαν τον περασμένο μήνα, ότι στα σχέδιά της ήταν να παραδώσει τη σκυτάλη στον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και να γίνει πλέον αυτός Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, τη μέρα που η Ελισάβετ γίνει 95 ετών.
Τρεις πηγές από το παλάτι επιμένουν, σύμφωνα με τη Sunday Times, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα μία από αυτές τις πηγές επέμεινε ότι η ίδια η Βασίλισσα απαντώντας στις φήμες, δήλωσε «πρώτα το καθήκον, πρώτα το έθνος, εγώ εδώ θα είμαι».
Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς και οι ίδιοι οι Βρετανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για τον πρίγκιπα.
Μάλιστα μόλις το 36% του βρετανικού λαού θεωρεί ότι η ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου θα συνέβαλε θετικά στην μοναρχία.
Αντίστοιχα, χαμηλά βρίσκεται και η δημοτικότητα της συζύγου του Καμίλα, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 18 % στην προτίμηση των Βρετανών.
Αντίθετα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει τη θετική ψήφο του 78% του λαού, με τον αδερφό του Χάρι να ακολουθεί μόλις μία μονάδα χαμηλότερα, με 77%.
Ο βρετανικός τύπος αναφέρει ότι η χαμηλή δημοτικότητα του Καρόλου οφείλεται ακόμα και 20 χρόνια μετά το θάνατό της, στον αποτυχημένο γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Ο βρετανικός λαός δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ, επειδή η Νταϊάνα τον κατηγόρησε για τα πάντα και ποτέ εκείνος δεν είπε κουβέντα. Ποτέ δεν εξήγησε τι πήγε λάθος στο γάμο του, υποστηρίζουν, πηγές του παλατιού.
Μάλιστα, υπάρχει σοβαρή ανησυχία ότι το μέλλον της μοναρχίας στη Βρετανία απειλείται με την προοπτική να αναλάβει ο Κάρολος τον θρόνο.
Όταν η βασίλισσα πεθάνει, οι άνθρωποι δεν πρόκειται απλά να αποδεχτούν την απόφαση του παλατιού να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα ο Κάρολος, λένε πολλοί. Αυτό θα οδηγήσει σε κρίση στη νομοθεσία, που θα προκαλέσουν οι φωνές του λαού και όλοι θα ζητούν να αποφασίσουν με εκλογές για τον διάδοχο του θρόνου, λένε συγκεκριμένες ομάδες, που ζητούν ο επόμενος βασιλιάς να προκύψει από ψηφοφορία του λαού.
Πηγή: | iefimerida.gr
0 Σχόλια