Το ότι είμαστε πομποί που εκπέμπουμε σήμα κάθε στιγμή, είναι πολύ πιθανό είναι να το ξέρεις. Το ότι το σήμα μας φθάνει σε δέκτες που στέλνουν την απάντηση τους στο σήμα μας, το ήξερες; Με απλά λόγια, όποια σκέψη, συναίσθημα ή συμπεριφορά εκπέμπουμε, έρχεται η ανάλογη απάντηση. Ο νόμος της έλξης έχει τους κανόνες του. Ήρθε η ώρα να ξεσκονίσεις τον πομπό σου και να τον βάλεις ξανά σε λειτουργία για να σου φέρει όσα ονειρεύεσαι.
Οι σκέψεις που κουράζουν
Καθημερινά κάνουμε περίπου 50 με 70 χιλιάδες ασυνείδητες σκέψεις και το 80% είναι αρνητικές. Τελικά, είναι άθλος, που παρά την τόση αντίσταση, καταφέρνουμε και πετυχαίνουμε το οτιδήποτε στη ζωή μας.
Ο εγκέφαλος μας αυτόματα σχεδόν σκανάρει και αποθηκεύει τις αρνητικές εμπειρίες. Έτσι έχουμε στρώματα από ιστορίες, περιοριστικές πεποιθήσεις, φόβους και μπλοκαρίσμαρα που έχουν γίνει ένα με τον τρόπο σκέψης μας. Είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε έτσι απλά να σκεφτόμαστε θετικά απλά επειδή το ψιλο-αποφασίσαμε.
Θα πρέπει να κάνουμε συνειδητή προσπάθεια για να αλλάξουμε τις συνδέσεις στον εγκέφαλο μας. Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο και ίσως να είναι. Εκτός κι αν κάνεις τα σωστά πρώτα βήματα.
Η αρχή
Με το να εντάξεις στο πρόγραμμα σου συγκεκριμένες καθημερινές πρακτικές, μπορείς να ανεβάσεις τη δόνηση σου. Έτσι από μια αφετηρία ηρεμίας, σοφίας και έμπνευσης, θα πετύχεις πιο άμεσα αποτελέσματα.
Ο νόμος της έλξης σε 10 τρόπους και ένα ποίημα που πρέπει να διαβάσεις
Εδώ είναι 10 εργαλεία για να ξεκινήσεις να εκπέμπεις το σωστό για όσα λαχταράς, σήμα.
-Δες σε τι επικεντρώνεις
Ξεκίνα λοιπόν να παρατηρείς που επικεντρώνεις την προσοχή σου. Επικεντρώνεις στο τι πάει καλά ή στο τι πάει στραβά; Όταν θέλεις να ξεκινήσεις κάτι, σκέφτεσαι υπερβολικά τα εμπόδια ή μήπως δεν τα βλέπεις καθόλου;
Το μυστικό είναι να δεις την κατάσταση όπως πραγματικά είναι, ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη, και μετά να βρεις λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.
Στην αρχή μπορεί να κάνεις κάποιες λάθος εκτιμήσεις αλλά μόλις ξεκινήσεις να βλέπεις τα πράγματα καθαρά και να παίρνεις τς σωστές αποφάσεις, θα αυξηθούν τόσο η αποτελεσματικότητα σου όσο και η αυτοπεποίθηση σου.
Εντέλει η αντικειμενικότητα και η στρατηγική θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
-Κράτησε μια λίστα με όσα σε κάνουν να ανησυχείς
Ναι, το ξέρω. Είναι πολύ βαρετό, δύσκολο, χαζό, άβολο να κρατάς λίστα. Συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ την αποφεύγω όσο μπορώ. Όμως αυτή τη λίστα επιβάλλεται να την κάνεις.
Τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να ανησυχείς για κάτι, γράψε το στη λίστα. Ο εγκέφαλος μας διψάει για ανησυχία, αφού έτσι νομίζει ότι μας προστατεύει από τους κινδύνους. Γράφοντας το τι σε ανησυχεί, σχεδόν αμέσως νιώθεις καλύτερα. Όταν ξαναδείς αυτή τη λίστα δέκα ημέρες μετά, θα διαπιστώσεις ότι για τα περισσότερα θέματα ανησύχησες άδικα καθώς τίποτα αυτά που φοβόσουν δεν έγινε.
Ο εγκέφαλος θα έχει πια και την πρακτική απόδειξη ότι η ανησυχία είναι ένα εντελώς άχρηστο συναίσθημα. Και πάμε παρακάτω.
-Κάνε διαφραγματική αναπνοή
Η λύση δια πάσαν νόσον…Πολύ απλά ανάπνευσε από την κοιλιά και όχι από το στήθος. Αυτού του είδους η αναπνοή ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (το λεγόμενο rest and digest) που σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου όταν θέλεις να κάνεις τις σωστές σκέψεις, που θα φέρουν τις σωστές αποφάσεις, και τις σωστές κινήσεις για όσα θέλεις να επιτύχεις.
-Κάνε διαλογισμό
Θα σε βοηθήσει στο να σταματήσεις να ανησυχείς και να σκέφτεσαι κάθε πιθανή καταστροφή που μπορεί να έρθει στη ζωή σου. Διαλογισμός δε σημαίνει μόνο σταματώ να σκέφτομαι. Σημαίνει ότι οι ανούσιες σκέψεις γίνονται όλο και αχνές, μέχρι που στο τέλος εξαφανίζονται. Ο διαλογισμός σε βοηθάει να παίρνεις τη σκέψη σου από τα αρνητικά μοτίβα πάνω στα οποία σκέφτεσαι όλη την ώρα και να ησυχάζει ώστε να βρει τον αληθινό του σκοπό.
-Το να σκέφτεσαι κάτι, σημαίνει ότι το καλείς ακόμα κι αν δε το θέλεις
Με απλά λόγια αν σκέφτεσαι ασταμάτητα αρρώστιες, λογαριασμούς και απολύσεις αυτά και θα έλξεις. Τώρα θα με ρωτήσεις και «γιατί δεν μου ήρθε και ο Τάκης που τόσο τον ήθελα και τον σκεφτόμουν»; Η απάντηση, λίγο πιο κάτω…
-Επίλεξε το τι θα βλέπεις και τι θα ακούς
Αποφεύγοντας να βλέπεις σκηνές βίας, έντασης, σκοτωμούς και σενάρια καταστροφής, δεν κάνεις μόνο χάρη στο νευρικό σου σύστημα που υπερφορτώνεται αδίκως, αλλά σταματάς να βάζεις την προσοχή σου σε όλα τα άρρωστα -κι ας φαίνονται συναρπαστικά- σενάρια.
-Κράτησε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης
“Graditute is the new attitude” έγραφε σε ένα studio γιόγκα που πήγαινα. Η ευγνωμοσύνη σε κάνει να δονείσαι σε υψηλές συχνότητες αποφεύγοντας όλα αυτά που μπλοκάρουν την ενέργεια σου. Διαχωρίζεις τα ουσιαστικά από τα ανούσια. Το να εκτιμήσεις πραγματικά όσα έχεις, είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να αποκτήσεις όσα θέλεις.
-Γράψε το γιατί δίπλα σε κάθε στόχο σου
Γράφοντας τους στόχους σου, τους κάνεις πιο ξεκάθαρους. Βρίσκοντας και το γιατί θέλεις να τους επιτύχεις, χτυπάς στο κέντρο του νόμου της έλξης. Εντοπίζοντας τη σωστή πρόθεση, γίνεσαι ένας μαγνήτης που έλκει ανθρώπους και καταστάσεις, που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το στόχο σου.
(Ίσως γι’ αυτό να μην ήρθε ποτέ ο Τάκης… Ο λόγος που τον ήθελες δεν ήταν αρκετά δυνατός ή σωστός για να τον φέρει πίσω).
-Αφιέρωσε χρόνο καθημερινά
Οι συγγραφείς του βιβλίου «The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham», λένε ότι αν αφιερώσεις καθημερινά 15 λεπτά στο να σκέφτεσαι δυνατά τα όνειρα και τους στόχους σου, αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες να τα πετύχεις.
-Να αισθάνεσαι σαν να τα έχεις ήδη καταφέρει
Αυτό είναι και το πιο απολαυστικό κομμάτι. Αν θέλεις μια καλή σχέση, αφιέρωνε κάποια λεπτά μέσα στην ημέρα σου για να να φανταστείς πως θα νιώθεις όταν θα την αποκτήσεις και θα τη ζεις. Ζήσε στο μυαλό σου τη χαρά, τη ζεστασιά, τη συντροφικότητα, το πάθος. Σκέψου να περιγράφεις τη νέα σου ζωή σε κάποιο φίλο, και άφησε κάθε κύτταρο σου να νιώσει την ευτυχία να το κατακλύζει. Γράψε τα χαρακτηριστικά του συντρόφου, και όσα καλά μπορείς να φανταστεί ότι θα ζήσεις ή νιώσεις.
-Και για να βρεις κι άλλη έμπνευση,
υπάρχει και το ποίημα ‘Επιμένω” Χρίστου Λάσκαρη
“Επιμένω σ’ έναν άλλο κόσμο.
Τον έχω τόσο ονειρευτεί,
τόσο πολύ έχω σεργιανήσει μέσα του
που πια
είναι αδύνατο να μην υπάρχει… «
Από την Καίτη Φαρμάκη, http://anewlife.gr
0 Σχόλια