Το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Kyorin στο Τόκιο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό όταν το απολαμβάνουμε όχι τυχαίες ώρες της ημέρας αλλά ως πρωινό.
Ο Yoshihiko Koga, καθηγητής του εν λόγω πανεπιστημίου, πραγματοποίησε με τους συναδέλφους του μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν η αντικατάσταση των δημητριακών στο πρωινό με παγωτό θα μπορούσε να έχει συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες και επιβεβαιώθηκε. Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της Excite News, η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι η συνήθεια του να απολαμβάνουμε παγωτό για πρωινό θα μπορούσε να βελτιώσει την πνευματική μας διαύγεια και την ψυχική μας υγεία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο Koga εξέτασε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου των ανθρώπων που είχαν καταναλώσει παγωτό μετά το πρωινό ξύπνημα, με εκείνους που δεν το έκαναν. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν και να πραγματοποιήσουν μία σειρά από ψυχικές ασκήσεις. Η ομάδα που κατανάλωσε παγωτό είχε καλύτερους χρόνους αντίδρασης και μπορούσε να επεξεργάζεται τις πληροφορίες καλύτερα.
Ο Koga επανέλαβε τη δοκιμασία δίνοντας στους ανθρώπους ένα ποτήρι κρύο νερό αντί για το παγωτό και διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν το παγωτό είχαν πολύ υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης και διανοητικής ικανότητας.Loading...
Ωστόσο, μη βιαστείτε να χαρείτε γιατί αρκετοί ήταν οι ειδικοί που αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας. Η Katie Barfoot, διδακτορική ερευνήτρια διατροφικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε στη Telegraph: «Μια πιθανή εξήγηση (για την αυξημένη εγρήγορση) είναι η απλή παρουσία κατανάλωσης πρωινού έναντι μη κατανάλωσης πρωινού» και προσθέτει: «Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται τη γλυκόζη για να λειτουργήσει και ένα γεύμα υψηλής περιοκτικότητας γλυκόζης βοηθά σημαντικά στη νοητική ικανότητα σε σύγκριση με έναν νηφάλιο εγκέφαλο» και καταλήγει: «Αυτό, ωστόσο, δεν επιτρέπει την κατανάλωση επιδορπίου για πρωινό».
0 Σχόλια