Ticker

2/recent/ticker-posts

Μαχητικά αεροπλάνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαχητικά αεροπλάνα μαθαινω

Ο άνθρωπος πάντα ονειρευόταν να πετάξει. Η πτήση του δαίδαλου και του Ικάρου είναι από τους πιο αγαπημένους σου μύθους. Πατέρας και γιος ξέφυγαν από το λαβύρινθο του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα πετώντας πάνω από το Αιγαίο καθώς οι δύο τολμηροί Έλληνες έβαλαν στα χέρια τους φτερά που τα κόλλησαν με κερί. Παρόμοιοι μύθοι οδήγησαν στο θάνατο πολλούς τολμηρούς αλλά και αφελής ανθρώπους που θέλησαν να πετάξουν φορώντας φτερά γιατί είχαν αγνοήσει Προφανώς ότι για να παραμείνει κάποιος στον αέρα χρειάζεται ένα αεροσκάφος με δύο πράγματα έναν ελαφρύ και ισχυρό κινητήρα και έναν τρόπο καθοδήγησης. Οι αδελφοί ράιτ ήταν οι πρώτοι που το πέτυχαν το 1903. Από τότε η εξέλιξη της αεροπλοΐας ήταν ταχύτατη γιατί Το όνειρο της άνθρωπο κινητής πτήσης έγινε πραγματικότητα Μόλις το 1988 Κανέλλος Κανελλόπουλος πέταξε από την Κρήτη στη Σαντορίνη παρέχοντας ο ίδιος την κινητήρια δύναμη σε μία ιπτάμενη μηχανή που ονομάστηκε Δαίδαλος.

Μοντέλο του πολέμου
Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ο πιο καταστροφικός πόλεμος όλων των εποχών. Ωστόσο ανάγκασε τους σχεδιαστές και κατασκευαστές αεροσκαφών να φτιάξουν ταχύτερα και μεγαλύτερα αεροπλάνα έτσι Το 1918 μετά τη λήξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ένα μαχητικό αεροπλάνο είχε μέγιστη ταχύτητα 300 χιλιόμετρα την ώρα ενώ μέχρι το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η μέγιστη ταχύτητα των μαχητικών αεροπλάνων όπως το spitfire Πλησίαζε τα 720 χιλιόμετρα την ώρα. Κάποια πειραματικά μοντέλα έφταναν τα 800 χιλιόμετρα την ώρα Ωστόσο και τα βομβαρδιστικά γνώρισαν ταχύτατη εξέλιξη λόγω του πολέμου. Ένα βομβαρδιστικό του Α παγκοσμιου πολεμου μπορούσε να μεταφέρει βόμβες σε βάρος τριών χιλιάδων 100 κιλών ενώ ένα αντίστοιχο του Β Παγκοσμίου Πολέμου μετέφερε βόμβες με βαροβ 9 χιλιάδων κιλών. Το βεληνεκές των βομβαρδιστικών διπλασιάστηκε ξεπερνώντας τα τεσσεράμισι χιλιόμετρα. Το 1940 κρίθηκε η τύχη της Βρετανίας όταν πας σπίτι fire αναμετρήθηκαν μετά μέσερσμιτς πάνω από τη νότια Αγγλία. Παράλληλα βομβαρδιστικά όπως το liberator έπλητταν ο στόχος στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Δεκαετία του 1930



Το junkers ju88. Αυτό το γερμανικό αεροσκάφος εμφανίστηκε όσο βομβαρδιστικό αλλά χρησιμοποιήθηκε και ως καταδιωκτικό αναγνωριστικό Επίσης χρησιμοποιήθηκε ως κατευθυνόμενος πύραυλος με ένα μικρό μαχητικό αεροσκάφος τοποθετημένο στο επάνω μέρος το οποίο δεν είχε πιλότο το μαχητικό αυτό οδηγούσε στο στόχο και στη συνέχεια επέστρεφε στη βάση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια