Αμερικανοί ζητούν να δικαστεί ο Ομπάμα στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016

Αμερικανοί ζητούν να δικαστεί ο Ομπάμα στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Στην ιστοσελίδα αιτημάτων προς το Λευκό Οίκο, περίπου 7.000 Αμερικανοί επωνύμως μάζεψαν υπογραφές σε μόλις τρεις ημέρες και ζητούν να δικαστεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.

Αυτοί που καταθέτουν το αίτημα σημειώνουν πως «μία από τις πλέον τρομακτικές φυλακές στην Ιστορία, το Γκουαντάναμο, παραμένει σε λειτουργία». Επίσης υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ πατρονάρισαν την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.
«Η Λιβύη καταστράφηκε ως αποτέλεσμα της πολιτικής Ομπάμα. Στη Συρία οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και οργάνωσαν τρομοκρατικές ομάδες που ονομάστηκαν επιδέξια «μετριοπαθής αντιπολίτευση» και μεταξύ άλλων, έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, που εμπλέκεται σε εγκλήματα κατά Αμερικανών πολιτών» αναφέρει το κείμενο.

Οι αιτούντες επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες τους για τη διαρκή παράνομη παρακολούθηση (βλ. παρακολουθήσεις NSA, υπόθεση Σνόουντεν) των Αμερικανών πολιτών.
Αν το αίτημα πιάσει τις 100.000 υπογραφές ως τις 9 Μαρτίου 2016, η διοίκηση του Λευκού Οίκου υποχρεούται να εξετάσει το αίτημα επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add