Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κυλλήνη. Αισθητός σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουλίου 06, 2024

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κυλλήνη. Αισθητός σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο

Σεισμός 4.8 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα: Αναστάτωση και Ανησυχία στην Περιοχή

Στις 6 Ιουλίου 2024, στις 17:34:30 (GMT), σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ με επίκεντρο 11.8 χλμ νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων, γεγονός που τον καθιστά αρκετά επιφανειακό και αισθητό σε μεγάλο μέρος της περιοχής.
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η σεισμική δόνηση καταγράφηκε αυτόματα και οι λεπτομέρειες του συμβάντος 

Γεωλογικά Χαρακτηριστικά
Η περιοχή της Ανδραβίδας είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα, καθώς βρίσκεται κοντά σε τεκτονικά ρήγματα που συχνά ενεργοποιούνται. Το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού ενίσχυσε την αίσθηση της δόνησης, παρόλο που το μέγεθός του δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Πρόσφατη Σεισμική Δραστηριότητα
Εκτός από τον σεισμό στην Ανδραβίδα, καταγράφηκαν και άλλοι σεισμοί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, όπως φαίνεται στον πίνακα σεισμών του ΕΚΠΑ. Αυτοί οι σεισμοί αποτελούν υπενθύμιση της ενεργής σεισμικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και της ανάγκης για συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα.

Συμβουλές Ασφαλείας
Σε περίπτωση σεισμού, οι ειδικοί συνιστούν:
- Να παραμείνετε ψύχραιμοι.
- Να βρείτε κάλυψη κάτω από ένα γερό τραπέζι ή γραφείο.
- Να αποφύγετε την έξοδο από κτίρια κατά τη διάρκεια του σεισμού.
- Να απομακρυνθείτε από παράθυρα και βαριά αντικείμενα που μπορεί να πέσουν.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τις επίσημες αρχές για περαιτέρω οδηγίες και πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add