Μαθαίνω για τα υποβρύχια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Αυγούστου 31, 2024

Μαθαίνω για τα υποβρύχια

Ποιο ήταν το πρώτο υποβρύχιο και πού κατασκευάστηκε;
Το πρώτο υποβρύχιο λεγόταν χελώνα κατασκευάστηκε το 1776 από τους Αμερικανούς για να επιτίθεται στα καράβια. Για να μετακινηθεί το υποβρύχιο έπρεπε προηγουμένως να ενεργοποιηθεί μία μανιβέλα η οποία με τη σειρά της έθεσε σε λειτουργία τους δύο έλικες που έδιναν ώθηση στο σκάφος. Υστερα από μισή ώρα περίπου τα αποθέματα αέρα αρχίζαν να εξαντλούνται, τότε οι ναυτικοί άνοιγαν μία μικρή πορτούλα που έβγαζε στην επιφάνεια.

Πώς κυλάει η ζωή μέσα σε ένα υποβρύχιο;
Ο χρόνος περνάει πάντα πολύ πιο αργά κάτω από τη θάλασσα γιατί δεν ξέρουν αν είναι πρωί-βράδυ . Το πλήρωμα δεν ξεπερνάει τα 150 άτομα και πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε επιφυλακή, συχνά γίνονται ασκήσεις για περίπτωση πυρκαγιάς, επίθεσης ή διαρροής καυσίμων. Στον ελεύθερο χρόνο τους οι άντρες παίζουνε χαρτιά, βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν . Τα γεύματα είναι ίσως η πιο ευχάριστες στιγμές της ημέρας, ο μάγειρας όμως δεν ετοιμάζει ποτέ τηγανιτά φαγητά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Γιατί οι ασυρματιστές των υποβρυχίων έχουν εξαιρετική ακοή;
Γιατί έχουν εξασκηθεί. Οι ασυρματιστές πρέπει να έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τα σήματα που στέλνει κάθε καράβι. Εχουν μάθει λοιπόν αναγνωρίζουνε χιλιάδες διαφορετικά σήματα.

Γιατί παλαιότερα το πλήρωμα των υποβρυχίων έπαιρνε μαζί του ποντίκια;
Γιατί τα ποντίκια διασκέδαζαν τους άντρες, υπήρχε όμως και ένας σοβαρότερος λόγος , όταν ο αέρας άρχιζε να μολύνετε τα ποντίκια πέθαιναν , προειδοποιώντας έτσι το πλήρωμα ότι πρέπει να ανέβει αμέσως στην επιφάνεια.

Πώς ανεβοκατεβαίνει ένα υποβρύχιο;
Τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές έρματος, δηλαδή με χώρους γεμάτους θαλασσινό νερό ώστε να μπορούν να κατέβουν μέχρι το βυθό για να ανέβουν ξανά στην επιφάνεια αρκεί να αδειάσουν το νερό των δεξαμενών.

Γιατί προτού ανέβουν στην επιφάνεια τα υποβρύχια βγάζουν ένα παράξενο σωλήνα έξω από το νερό;
Πρόκειται για το περισκόπιο . Είναι ένας κούφιος σωλήνας εξοπλισμένος με καθρέφτες και φακούς που επιτρέπει στο πλήρωμα να ελέγξει τι συμβαίνει στην επιφάνεια. Αυτό το όργανο περιστρέφεται ώστε να ελέγχεται ολόκληρη η γύρω περιοχή.

Επιπλέον τα περισσότερα υποβρύχια είναι πολεμικά σκάφη καθώς είναι αόρατα. Μπορούν με μεγάλη ευκολία να επιτεθούν σε εχθρούς που βρίσκονται στην επιφάνεια της θάλασσας.

Τα υποβρύχια εντοπίζονται με τη βοήθεια ενός σόναρ. Πρόκειται για ένα όργανο το οποίο λαμβάνει τα ηχητικά σήματα που εκπέμπουν τα υποβρύχια. Το πλήρωμα των υποβρυχίων διαθέτει επίσης πολύ ακριβείς χάρτες ώστε να υπολογίζει το βάθος, την ταχύτητα και τη θέση την οποία βρίσκεται το σκάφος.
Στα σύγχρονα υποβρύχια ο αέρας ανακυκλώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add